All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Izložba fotografija međunarodnog karaktera pod nazvom “Selo“, koja je organizovana u saradnji Foto kino kluba “Smederevo“ iz istoimenog grada i Foto kino kluba “Ponjavica“ iz Banatskog Brestovca, priređena je u galeriji starčevačkog Doma kulture u četvrtak, 21. jula. Pred starčevačkom publikom  našla se zahvaljujući dobroj saradnji mesnog i brestovačkog Doma kulture koja uspešno traje već više godina.

Starčevačka muzejska postavka “Starčevom kroz vekove“ i prateća izložba starih razglednica “Kroz prozor HH veka - razglednice“ tokom avgusta biće dostupni posetiocima u sledećim terminima:

            Naš sagovornik Pantelejmon Milićev zvani Panta  rođen je 1934. godine u Starčevu. U prethodnom broju “Starčevačkih novina“ govorio je njegova sećanja o Starčevu, ponajviše vezana za poljoprivredni i opšti život mesta tokom 50-ih i 60-ih godina 20. veka. U ovom broju vam prenosimo Pantina podsećanja na period Drugog svetskog rata, odnosno kako je to izgledalo i kakve su priče kružile po starčevačkim šorovima i sokacima u to vreme.

            O inicijalnim iskopavanjima na nalazištu Starčevo-Grad pisao je 26.8.1932. beogradski časopis "Vreme" čiji tekst u ovom broju našeg lista prenosimo  u integralnom obliku.

Pred kraj staze duge osam godina

            Polako se završava još jedno poglavlje u našim životima, osnovna škola. Iako počinje još jedno novo poglavlje, srednja škola, ova stara se nikada neće zaboraviti.

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin“ iz Pančeva već više od dve decenije okuplja najtalentovaniju i vrednu decu, koja su uvek spremna za nova saznanja, nove ideje, nove izazove. Kroz Centar je prošlo više od 10 hiljada polaznika, među kojima su mnogi danas predavači. I ovog jula održan je letnji kamp u Idvoru, kao i 22. Filmska kolonija. Više o radu Centra rekao nam je dr Dragoljub Cucićc, direktor Centra

Kako se zoveš?

- Ognjen Veličković.

            Naša sugrađanka Nataša Asenijević završila je osnovnu školu u Starčevu, srednju Ekonomsku u Pančevu i nakon toga Višu dizajnersku školu u Beogradu stekavši zvanje inženjera dizajna za tekstil i odeću. Tim poslom se nije bavila ali je njena kreativnost odnela u književne i likovne vode.

Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…