All for Joomla All for Webmasters

Natalija Jakovljević i Viktor Ratkov, đaci generacije Dobri i vredni mladi ljudi

12 jul 2019
(0 glasova)

Natalija Jakovljević je rođena 2004. godine, osnovnu školu je završila sa prosekom 5,00 što je svrstava u red “vukovaca“. Za sve godine osmogodišnjeg školovanja najmanja ocena iz nekog predmeta  bila joj je četvorka ali ne i zaključena. Učesnik je velikog broja školskih takmičenja i osvajač mnogobrojnih medalja. Trenira odbojku i ima velike planove što se tiče daljeg školovanja ali i sporta.

 

            Viktor Ratkov je,  takođe, osnovnu školu završio sa čistom peticom. I on je učesnik brojnih školskih takmičenja iz istorije a najbolji rezultat mu je bio četvrto mesto na republičkom takmičenju u konkurenciji od 200 učenika. Posvećen je sportu, trenira triatlon, do sada je osvojio tri zlatne medalje i jednu bronzanu. Trenutno se sprema za takmičenje u akvatlonu koje će se održati krajem meseca u Pančevu.

            Natalija, kako je izgledalo osmogodišnje školovanje iz tvog ugla?

            - Sada, kada se osvrnem iza sebe, izgleda mi da je brzo prošlo. Još sam u velikim školskim obavezama, verovatno ću biti svesna cele situacije, da sam prešla granicu jednog dela života, tek s polaskom u srednju školu... Što se samog učenja tiče, nije mi bilo teško. Smatram da neće biti ni na dalje. Nedostajaće mi društvo iz škole... Sada je onaj period kada odlazimo svako na svoju stranu a vreme će pokazati ko će nastaviti prijateljstvo, za ceo život.

            Viktore, ti si takođe osnovnu školu završio sa svim peticama. Ostvario si rezultate na školskim takmičenjima?

            - Osnovnu školu sam završio, onako, rutinski. Izgleda jednostavno ali iza mene je ogroman rad. Što se takmičenja tiče, od petog razreda sam se redovno takmičio iz istorije, uglavnom sam osvajao prva i druga mesta a najbolji rezultat sam ostvario na republičkom takmičenju osvojivši četvrto mesto u konkurenciji od 200 učenika iz cele Srbije. Za školsku ekipu trenirao sam atletiku gde smo ekipno imali dobre rezultate - na opštinskom takmičenju osvojili smo prvo mesto a na međuokružnom smo bili treći.

            Natalija, ti si takođe dobar sportista?

            - Niz godina treniram odbojku, trenutno za “Dinamo“ iz Pančeva a u planu je da se prebacim u matični klub “Borac“. Imam iskustva i u drugim takmičenjima i bila sam deo klubskog osvajanja titula. Planiram da mi odbojka bude sastavni deo života a možda i profesionalni.

            Viktore, ti si trialtonac?

            - Najpre sam se upisao u školicu sporta gde su n as, shodno našim sposobnostima, usmeravali na sportove kojima bi trebalo da se bavimo. U početku sam trenirao plivanje da bi se posle opredelio za trialton koji sam zavoleo, osvajao medalje i treniraću još mnogo godina. Pred kraj meseca me očekuje takmičenje u akvatlonu gde takođe očekujem dobar rezultat.

            Natalija, kakvi su tvoji planovi za dalje školovanje?

            - Upisaću prirodnomatematički smer u gimnaziji “Uroš predić“ u Pančevu. Sačekaću te četiri godine pa ću odlučiti koji fakultet dalje da upišem. Jedan od planova je neki od koledža u Kaliforniji,  SAD , gde bi, za koledž, ujedno profesionalno igrala i odbojku. Ići ću ka tome da realizujem ovaj plan.

            Viktore, tvoji planovi?

            - Takođe planiram prirodnomatematički smer u gimnaziji a kasnije u vojnu akademiju. Želja mi je da budem oficir koji će napredovati u karijeri. Što se roda vojske tiče nisam još odlučio a svakako želja i volja su naklonjeni vojnoj akademiji.

            Natalija da li na kraju imaš neku poruku za vršnjake?

            - Zahvaljujem se pre svega roditeljima, nastavnicima, prijateljima i svima koji su doprineli da postanem ono što jesam. Poruka vršnjacima za kraj bi glasila: ako nešto stvarno želiš to možeš i da ostvariš.

            Viktore?

            - Svim svojim vršnjacima koji polože prijemni ispit želim da upišu škole koje žele, da marljivo rade i da imaju mnogo sreće u životu. Jedan period života je za nama, na dobrom putu smo da postanemo dobri ljudi.

Goran Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…