All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Kažu da je febraur mesec ljubavi. Nekada se više čini, bar u našim uslovima, da je to mesec blagog finansijskog oporavka od ne tako blagog januara.

I životinje, poput ljudi, imaju razne potrebe, pa i one za promenama. S druge strane, u ovim čemernim vremenima, pokušavajući da opstanu i izbore se protiv gladi, hladnoće i drugih nepodopština, snalaze se kako znaju i umeju. Ako je nepohodno ulaze i u razne saveze, pa se u potrazi za boljim životom sjedinjavaju i u svakojake pas-mačka koalicije.

Poslednja nedelja pre početka  četrdesetodnevne velike pripreme hrišćana za najveći praznik Uskrs je Pokladna nedelja.

Školska slava - Sveti Sava, u čast prvog srpskog arhiepiskopa, utemeljivača obrazovanja i začetnika srpske srednjovekovne književnosti, obeležena je u starčevačkoj osnovnoj školi u nedelju, 27. januara.

Sveti Sava, školska slava, svečano je obeležena kako u starčevačkoj osnovnoj školi tako i u hramu Srpske pravoslavne crkve.

Javno komunalno preduzeće “Starčevac“ iskoristilo je nekoliko lepih dana u februaru da započne svoje prolećne aktivnosti.

Upis dece u prvi razred osnovne škole obavezan je za svu decu rođenu od 1. marta 2012. godine do kraja februara 2013. godine.

U najužem krugu, među zaposlenima i najbližim prijateljima starčevačkih komunalaca, obeležana je slava ovog preduzeća Tri jerarha.

Prvog februarskog ponedeljka, koji je bio i Svetski dan borbe protiv malignih oboljenja, u Svečanoj sali Mesne zajednice Starčevo Preventivni centar pančevačkog Doma zdravlja, organizovao je besplatne preventivne zdravstvene preglede za građane našeg mesta a na poziv Izvršnog odbora Skupštine MZ Starčevo.

Naše Starčevo prilikom naseljavanja formirano je u obliku dva trougla, tako da zajedno čine jednu celinu. Donji kraj, bliže Pančevu naseljen je pravoslavnim Srbima, a Gornji kraj, prema Omoljici, Hrvatima, Nemcima i Mađarima, rimokatolicima.

Republička zimska škola za izviđačke vođe održana je periodu od 11. do 16. februara u Beloj Crkvi, gde se nalazi veliki i dobro opremljen izviđački dom.

Redakciji našeg lista javio se naš sugrađanin Bojan Stamenković koji živi u Gornjem kraju u Ulici Matije Gupca. Bojan je strastveni ljubitelj pasa i brine o nekoliko ovih životinja. Za sada nepoznati počinilac, Bojanu je otrovao psa i to u kućnom dvorištu!

Žene iz mnogih mesta, učestvovale su u  Starčevu po  osmi put na takmičenju “Najlepši slavski kolač“, koje je održano u nedelju, 10. februara, kao i dosad, u Velikoj sali Doma kulture

Marko Kovačević je učenik petog razreda Osnovne škole ”Vuk Stefanović Karadžić”. Pored školskih obaveza veoma je aktivan u sportu i kulturi. Trenira džudo, ide na folklor i svira narodni instrument - frulu.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…