All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

U našem naselju počeo je mesec slavlja. Dolazi nam prvo slava Mesne zajednice - Ognjena Marija a zatim sveti prorok Ilija. Hramovnoj slavi prethodi Trnova Petka, slava “vodice“ pored Nadela gde mnogi Starčevci idu da se pomole Gospodu.

Pre nekoliko dana, sasvim slučajno, ili možda ipak ne, jedan prilično običan doga|aj inspirisao je ovu priču.

Kao i prethodnih godina, Osnovna škola “Vuk Stefanović Karadžić“ i Mesna zajednica Starčevo, nagradili su najbolje učenike starčevačke škole.

Starčevački Kreativni kulturni klub i MZ Starčevo postavili su tablu upozorenja biciklistima iz vascelog sveta, koji su gume bušili baš kod nas u komšiluku - u deonici Euro velo 6 trase koja prolazi pored “Petrohemije“...

Starčevački izviđači su, od 15. do 21. jula, boravili na taboru u banji  Ždrelo kod Petrovca na Mlavi. Pored njih, na ovom taboru pod nazivom “Gospodari vremena“ učestvovali su i skauti iz Velike Plane, Niša i Petrovca na Mlavi.

Iako je uveliko leto akcije uređenja u naselju ne jenjavaju. Tako je zamenjeno pet oronulih bandera između Škole i parka, postavljene su nove kante za smeće u centru, krpljene su rupe na kolovozima i trotoarima i popravljena je fasada na zgradi Mesne zajednice.

Meštani koji žive u “donjem kraju“ u blizini igrališta u Ulici Borisa Kidriča, organizovali su se kako bi uredili ovaj prostor za zabavu i odmor.

Još ranije, gradska vlada formirala je radnu grupu od 11 članova čiji je posao da stvori uslove da javna gradska komunalna preduzeća preuzmu prava i obaveze javnih komunalnih preduzeća naseljenih mesta sa teritorije Pančeva.

Gordan Bakota, ambasador Republike Hrvatske u Beogradu, i generalni konzul RH u Subotici, Velimir Pleša, boravili su u nedelju, 14. jula, u poseti pripadnicima hrvatske zajednice u našem mestu.

Opštinski vatrogasni savez Pančevo inicira ativnost Vatrogasnog saveza i dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji Pančevo na sprovođenju mera zaštite od požara za vreme žetve u 2019. godini.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…