All for Joomla All for Webmasters

KULTURA

Ivan Rakoši je službu katoličkog sveštenika u Starčevu obavljao od 1923. do 1942. godine. Tada je broj vernika rimokatolika u Starčevu iznosio oko dve hiljade, što je pet puta više nego danas.

U drugom nastavku o familijama Perakovih osvrt će biti na granu Blaža Peraka (1849-1899.). Blaž se 1867. godine ženi Jelenom, rođ. Štimac (1850-1899.).

Vreme je praznika i blagdana... Što svetih, što svetovnih... Svejedno su, kao i oduvek, zgodna prilika za opuštenciju, nakon jedne (od mnogih) teskobnih godina.

Drugi deo igračke sezone 2018/2019. počeo je sa prvim danom škole nakon rasputa. “Neolićani“ su opet u svojoj sali i vredno spremaju program za nastupe koji ih očekuju.

Do kraja januara meseca biće završeni svi radovi u dvema, u ovom trenutku možda i najreprezentativnijim prostorijama u Domu kulture, a to su radne prostorije Udruženja žena “Neolit“ i Umetničke radionice “Pera Poljak“, koja je formirana kao najnovija sekcija Doma kulture.

Izložba akvarela Jelene Badnjevac-Ristić otvorena je u četvrtak, 24. januara.

Starčevački festival akustične gitare “Gašini akordi“ je, pored negovanja jedne od najsuptilnijih muzičkih formi, koje prati veliki broj kvalitetnih izvođača i stručnih zvanica, poznat i po, ponekad, promenama termina, forme, propozicija...

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…