All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Marko Stana je rođen u februaru 2005. godine. Osnovnu školu završio je u Starčevu, sa odličnim uspehom, a trenutno je učenik prve godine pančevačke srednje elektrotehničke škole “Nikola Tesla“.

EKOLOGIJA

EKOLOŠKA AKCIJA TRAJE, napunjene su već tri kutije >

ŠUMOVI

VELIKI MINUS za “Telekom“!

OKO NAS

OVA JELKA, iako je u samom centru Starčeva, nije u videokrugu većini meštana. Skrivena i ušuškana u arhitektonsku zamisao projektanta starčevačke ambulante, ona mirno raste već trideset godina, nudeći se kao dom za mnogobrojne ptičice čiji cvrkut često odzvanja starčevačkom ambulantom.

Pre pet godina Vlada Republike Srbije je donela Uredbu za razvoj domaćeg turizma. Uredba je umnogome izmenila turističku praksu naše zemlje. Jedna od najkarakterističnijih promena doživela je do tada nepravedno zapostavljena Sokobanja u kojoj, van kratke letnje sezone, gotovo da i nije bilo turista.

Sveti Sava - školska slava

Povodom obeležavanja Savindana u našoj školi realizovale su se mnogobrojne aktivnosti:

Pošto je Starčevo bilo manastirska parohija, u mestu tada nije bilo pravoslavnog hrama. Postojao je krst kod stare škole, mesto za litije. Krst je porušen 1. septembra 1975. godine, a centralni deo prenesen je i sazidan u porti kod oltara. Navodno je krst smetao za asfaltiranje ulice.

Strana 1 od 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…