All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Marko Kovačević je učenik petog razreda Osnovne škole ”Vuk Stefanović Karadžić”. Pored školskih obaveza veoma je aktivan u sportu i kulturi. Trenira džudo, ide na folklor i svira narodni instrument - frulu.

Žene iz mnogih mesta, učestvovale su u  Starčevu po  osmi put na takmičenju “Najlepši slavski kolač“, koje je održano u nedelju, 10. februara, kao i dosad, u Velikoj sali Doma kulture

Redakciji našeg lista javio se naš sugrađanin Bojan Stamenković koji živi u Gornjem kraju u Ulici Matije Gupca. Bojan je strastveni ljubitelj pasa i brine o nekoliko ovih životinja. Za sada nepoznati počinilac, Bojanu je otrovao psa i to u kućnom dvorištu!

Republička zimska škola za izviđačke vođe održana je periodu od 11. do 16. februara u Beloj Crkvi, gde se nalazi veliki i dobro opremljen izviđački dom.

Goran Đurišić je našim sugrađanima koji se bave voćarstvom  poznat kao čovek koji godinama unazad uslužno održava voćnjake.

Naše Starčevo prilikom naseljavanja formirano je u obliku dva trougla, tako da zajedno čine jednu celinu. Donji kraj, bliže Pančevu naseljen je pravoslavnim Srbima, a Gornji kraj, prema Omoljici, Hrvatima, Nemcima i Mađarima, rimokatolicima.

Prvog februarskog ponedeljka, koji je bio i Svetski dan borbe protiv malignih oboljenja, u Svečanoj sali Mesne zajednice Starčevo Preventivni centar pančevačkog Doma zdravlja, organizovao je besplatne preventivne zdravstvene preglede za građane našeg mesta a na poziv Izvršnog odbora Skupštine MZ Starčevo.

U najužem krugu, među zaposlenima i najbližim prijateljima starčevačkih komunalaca, obeležana je slava ovog preduzeća Tri jerarha.

Strana 1 od 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…