All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Opštinski vatrogasni savez Pančevo inicira ativnost Vatrogasnog saveza i dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji Pančevo na sprovođenju mera zaštite od požara za vreme žetve u 2019. godini.

Gordan Bakota, ambasador Republike Hrvatske u Beogradu, i generalni konzul RH u Subotici, Velimir Pleša, boravili su u nedelju, 14. jula, u poseti pripadnicima hrvatske zajednice u našem mestu.

Još ranije, gradska vlada formirala je radnu grupu od 11 članova čiji je posao da stvori uslove da javna gradska komunalna preduzeća preuzmu prava i obaveze javnih komunalnih preduzeća naseljenih mesta sa teritorije Pančeva.

Meštani koji žive u “donjem kraju“ u blizini igrališta u Ulici Borisa Kidriča, organizovali su se kako bi uredili ovaj prostor za zabavu i odmor.

Iako je uveliko leto akcije uređenja u naselju ne jenjavaju. Tako je zamenjeno pet oronulih bandera između Škole i parka, postavljene su nove kante za smeće u centru, krpljene su rupe na kolovozima i trotoarima i popravljena je fasada na zgradi Mesne zajednice.

Starčevački izviđači su, od 15. do 21. jula, boravili na taboru u banji  Ždrelo kod Petrovca na Mlavi. Pored njih, na ovom taboru pod nazivom “Gospodari vremena“ učestvovali su i skauti iz Velike Plane, Niša i Petrovca na Mlavi.

Starčevci su odlučili da nakon što su gotovo kompletirali infrastrukturno opremanje mesta, prionu na nov posao - poduhvat otvaranja muzeja - kako bi zaokružili sve ono što, kako kažu, jedna ovakva sredina treba da ima, a ima istoriju na koju zaista  mogu da se pozovu.

Galerija “Boem“ je, 4. jula,  ugostila dva beogradska akademska slikara:, Vesnu Galjak i Aleksandra Ratkovića.

Strana 1 od 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…