All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Poslednja ovogodišnja sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je, 11. decembra.

Mesna zajednica Starčevo počela je s organizacijom podele novogodišnjih paketića najmlađim Starčevcima još 2008. godine.

Na sedenici Skupštine grada Pančeva, koja je održana početkom decembra, starčevački Dom kulture dobio je novi Upravni odbor.

Dolaskom još jednog pravoslavnog sveštenika u naše mesto 2012. godine,  Crkvena opština Starčevo podelila se na dve parohije. Deo naselja koju duhovno opslužuje jerej Nedeljko Senčanin, u okviru koga je i hram Sv. Pantelejomna, jeste  Donji kraj i naselje Šumice, dok je parohija koja obuhvata preostala dva starčevačka kvarta, Gornji kraj i Radničko naselje i kojom upravlja protojerej Zoran Maletić, ostala bez svog yidanog verskog objekta.

Povodom Svetskog dana deteta, “BENU“ apoteka iz Starčeva,  obradovala je svoje najmlađe sugrađane posete vrtiću “Kremenko“.

Projekat “Popularizacija procesa digitalizacije i promocija digitalizovanog nepokretnog kulturnog nasleđa južnog Banata“ Zavoda za zaštitu spomenika kulutre u Pančevu je promovisan 17. decembra u Gradskoj biblioteci.

Na zahtev Mesne zajednice Starčevo, nadležne gradske službe izradile su projekat koji se tiče saobraćajne bezbednosti u zoni starčevačke osnovne škole.

Sada već tradicionalni koncert pod nazivom “Korakom tradicije“ održan je ove godine, 30. novembra, u Kulturnom centru Pančeva, a u organizaciji KUD-a “Neolit“.

Strana 1 od 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…