All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

U nedelju, 21. juna, održani su izbori na svim nivoima u Republici Srbiji. Izabrana je i nova mesna, vlast koju čine 15 članova Saveta mesne zajednice predloženih od strane Srpske napredne stranke.

Starčevo je dočekalo da ima svoj muzej. U prisustvu brojnih posetilaca, svečanost otvaranja i otkrivanja table muzeja upotpunjena je sviranjem na kavalu

DVD “Starčevo“ je za 2020. godinu imao  ambiciozan plan koji, nažalost, zbog pojave zarazne bolesti i vanrednog stanja u zemlji , nije u potpunosti realizovan. Planirane aktivnosti su uglavnom bile vezane za reorganizaciju Društva u skladu sa novim Zakonom o dobrovoljnom vatrogastvu.

Akcija uređenja naselja nastavljena je i tokom maja i juna meseca. Ovaj put, najviše pažnje posvećeno je dečijim igralištima. Mesna zajednica i loklani komunalci, u saradnji sa građanima koji su aktivno učestvovali u popravci i farbvanju, doterali su desetak starevačkih dečijih igrališta.

Početkom juna meseca na zgradi Parohijskog doma katoličke crkve u Starčevu zamenjeni su dotrajali prozori. Ugradnju nove PVC stolarije obavila je firma “Al-Plast“ iz Dolova, a troškovi su iznosili 270 hiljada dinara.

Domaćin koji slavi slavu, teži da na taj dan okupi sebi drage ljude. Kada jedan izviđački odred slavi slavu, on u goste poziva prijateljske odrede čije je članstvo međusobno drago. Na Spasovdan, 28. maja, delegacija od četiri člana starčevačkog odreda, odazvala se pozivu Odreda izviđača “10. oktobar“ iz Velike Plane, da uveličaju ovaj svečani događaj - slavu njihovog odreda.

Starčevačka lovačka sekcija krenulo je u uređenje fazanerije.

Jedan od najpoznatijih pevača s naših prostora Alen Islamović nastupio je 18. juna na 12. mini-izdanju Eks JU Rok festivala, kome su posetioci mogli prisustvovati besplatno na Trgu neolita u Starčevu.

Strana 1 od 3
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…