All for Joomla All for Webmasters

Starčevačke novine

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

            Ekskluzivnog gosta ovog broja “Starčevačkih novina“ već smo imali priliku da upoznamo, ali postoji mnogo razloga zbog kojih ćemo ponovo pričati o njemu. A on je Saša Nikić Merac, naš Starčevac, vlasnik nekoliko firmi u inostranstvu i ovde, kao i i veliki humanista i mecena.

            Tradicionalni novogodišnji bazar održan je u subotu, 18. decembra, na Trgu neolita (u delu na kojem se nalazi pijačni plato), a uporedo s tim podeljeno je više stotina novogodišnjih paketića starčevačkoj deci uzrasta od tri do šest godina, u organizciji Mesne zajednice.

            Izgradnjom pešačke zone - šetališta pre desetak godina, a zatim i pijačnog platoa na Trgu neolita, uspešno su realizovane prve dve faze projektovanog izgleda centra Starčeva. Zaokruživanje izgleda čitavog prostora uslediće nakon rekonstrukcijom parka koja je u toku.

              EKOLOŠKA AKCIJA TRAJE > Mesna zajednica Starčevo nastavila je stalnu akciju prikupljanja reciklažnog materijala (plastični zatvarači - čepovi) u sklopu zajedničke akcije “Čepom do osmeha“.

            Sada već tradicionalno svakoga decembra, pred početak novogodišnjih praznika izviđači učestvuju u najmasovnijoj organizovanoj razmeni poklona u zemlji - “Prazničim vilenjacima“.

            Za našu Srpsku pravoslavnu crkvu u Starčevu 2021. godina je veoma značajna. Pored ove svetske krize izazvane virusom korona, koja je zaustavila mnoge jake svetske ekonomije mi koji smo naučili kroz istoriju na sve vrste poteškoće uspevamo da se održimo.

Uoči četvrte nedelje došašća, 18. decembra, crkveni hor Župe Presvetog Srca Isusova iz Donjeg Tavankuta održao je prigodni božićni koncert u župnoj crkvi Sv. Mauricija u Starčevu.

            Starčevačko udruženje žena je i ove godine učestvovalo na  manifestaciji Novogodišnji bazar koja je prošlog vikenda održana na Trgu neolita.

Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…