Mala sala Doma kulture je bila nedovoljna da primi sve zainteresovane posetioce koji su došli na “Prednovogodišnji koncert klasične muzike“ koji je održan u ponedeljak, 18. decembra. Izvođači su bili učenici izdvojenog odeljenja Muzičke škole “Jovan Bandur“ u Starčevu koji pohađaju prvi, drugi i treći razred ove škole, u klasama profesora Nemanje Grujičića, Ester Krstić i Anđele Buvač, uz klavirsku saradnju Mirjane Mićić.

Koncertu je prisustvovala i Jelena Cvetić, direktorka MŠ “Jovan Bandur“ koja je za naše novine ovim povodom izjavila:

            - Ovo je sjajna prilika da roditelji, a i vaši sugrađani, čuju šta su deca  naučila za ovaj polugodišnji period. Moram da konstatujem da sam prijatno iznenađena, svi su bili spremni, a program je bio raznovrsan. Nadam se da će ovaj koncert postati tradicija, jer deca vole časove, ali najviše vole kada imaju priliku da se pokažu pred svojim drugarima i porodicom - zaključila je direktorka Cvetić.

            Ovo je treći put kako učenici prof. Anđele Buvač nastupaju u Starčevu, pa smo je pitali kako su tekle pripreme za ovaj koncert:

            - Veoma sam zadovoljna večerašnjim nastupom na koncertu. Atmosfera je bila prelepa. Deca su sa oduševljenjem iščekivala novogodišnji koncert i više su vežbali pred sam nastup. Za učenike u ovom uzrastu javni nastupi su značajni jer pomažu smanjenju treme, razvijaju muzičke veštine, samopouzdanje i izražavanje pred publikom - rekla je profesorka Buvač.

            Na koncertu su nastupili mali violinisti: Iva Mitić, Milica Kuzmanović, Maša Stanišić, Dunja i Vukašin Roglić, Ema Spasenovski, Kosta Kokanović, Teodora Stojanovski, Andrej Urošev, Neda Kostić, Una Gavrilov, Sara Latković, Lola Marčetić, Hana Ćirković i Sara Mijajlović. Na harmonici su se predstavili:  Veljko Stefanov, Viktor Savić i Marko Vranješ. Publika je čula i pijaniste: Vuka Spasenovskog, Ivu Ostojić, Hristinu Božić, Davida Marjanovića, Lauru Ignjatović, Miu Pešić, Sonju Ćirković, Teodoru Topalović i Davida Vukovića.

M. Jovišić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top