Državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine i naš proslavljeni košarkaš Marko Kešelj, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem i predsednikom Sportskog saveza Pančeva Slobodanom Bitevićem, prilikom obilaska Pančeva posetio je  Rukometni klub Jabuka i Košarkaški klub Borac u Starčevu.

  - Drago mi je što sam video veliki broj dece koja se sa posebnom motivacijom i radošću bave sportom. Ministarstvo sporta trenutno je u akciji, obilazimo veliki broj opština i gradova. Pored svih ostalih aktivnosti kojima se bavimo, doniramo opremu, koja će dodatno motivisati decu da se bave sportom i da sutra imamo nove šampione, rekao je Kešelj.

            On je istakao da za našu državu i Ministarstvo nema velikih i malih klubova, da su svi podjednako bitni, jer je važno svako dete koje se opredeli da se bavi sportom.

            - Na tom putu razvoja uvek mogu da računaju na svoju državu i na Ministarstvo sporta, kako deca, tako i treneri, predsednici klubova i saveza. Mi smo uvek tu da im, u skladu sa mogućnostima pružimo ruku, istakao je Kešelj.

            KK “Borac“ osnovan je davne 1974. godine. Sledeće godine proslaviće pedesetogodišnjicu svog postojanja. Desetine generacija mlađih pionira je prošlo kroz klub, a mnogi od njih su se kasnije i profesionalno bavili košarkom. U klubu treniraju mlađi pioniri, koji se takmiče u Kvalitetnoj ligi Vojvodine. Klub broji oko 60 dece koji redovno treniraju košarku.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top