Proleće je baš zakasnilo ove godine. A i prilično je hladno, palo je i mnogo kiše. A onda je granulo sunce i trava je počela da raste “kao iz vode“.  Tada na scenu stupaju radnici JKP-a i zabruje kosačice i trimeri. Naravno da ne može sve odjednom biti pokošeno, ali Starčevci znaju da će se vredno raditi dok treba.

  

           U okviru aprilske akcije sakupljanja i odnošenja kabastog otpada ispred domaćinstava u Pančevu, Starčevu i Dolovu, JKP “Higijena“ je uklonila približno 900 kubnih metara starog nameštaja, ambalaže, baštenskog i sveg drugog otpada, izuzev građevinskog šuta. Najviše je bilo starog nameštaja, koji je pretežno odnet iz Starčeva, gde je kao i svake godine zabeležen najveći odziv.

            Četiri do pet ekipa s mehanizacijom - kamionima otvorenih prikolica i “grajferima“, odnosno vozilima s dizalicom, tovarnog prostora 20 kubika, patrolirale su od ponedeljka do četvrtka po utvrđenom planu. Petkom se proveravao pređeni teren, ili se radilo po pozivu stanovništva.

            Jesenja i prolećna akcija uklanjanja kabastog otpada sprovode se više od dvadeset godina da bi se pomoglo stanovništvu u odlaganju “viška“ iz domova i dvorišta i tako sprečilo nastajanje divljih deponija. U Starčevu je prolećno odnošenja kabastog otpada deo obimne akcije “April - mesec čistoće“ koju dugi niz godina organizuju Mesna zajednica Starčevo i JKP “Starčevac“.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top