Odbojka se vratila u Starčevo i Pančevo. To je sada definitivno jasno. Igra preko mreže ponovo je u žiži interesovanja sportske javnosti. Borac je opet u društvu najboljih.

             Borac je ponovo veliki klub, jer pored fantastičnog uspeha svog seniorskog sastava, ima i sjajne talentovane klince. Pioniri su treći u Vojvodini, a predstoji im nadmetanje na Prvenstvu Srbije u Kraljevu, pretpioniri imaju veliku šansu da se plasiraju na držani šampionat...

            Ova sportska bajka u Starčevu počela je devedesetih godina prošlog veka kada je Borac, tada predvođen Božom Kojićem i Živanom Angelinovim, polako ali sigurno rastao do najvećih visina... Starčevo je bilo centar odbojke, a Borac je na najveću scenu kročio 1997. godine kada se prvi put plasirao u društvo najboljih u tadašnjoj državi.

            Nema tog ljubitelja sporta u okolini koji se ne seća baraž - duela između Starčevaca i Smederevaca, jer je to deo sportske istorije ovih prostora. “Mali“ Borac je tada prvi put stao rame uz rame Vojvodini, Crvenoj zvezdi, Partizanu, ali i podgoričkoj Budućnosti, Budvanskoj rivijeri i ostalim velikanima koji su ligu Srbije i Crne Gore  tada činili izuzetno jakom i kvalitetnom. Veličanstveni uspeh “malog“ Borca pratili su i tadašnji selektor, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije - Zoran Gajić, mnogi istaknuti reprezentativci, koji su se nekoliko godina kasnije okitili zlatnom olimpijskom medaljom u Sidneju, ali i svi drugi koji su nešto značili u igri preko mreže.

            Imao je Borac uspone i padove, vraćao se i napuštao elitni rang, a sada je ponovo ostvario veličanstven uspeh.

            Od subote, 25. marta - Odbojkaški klub Borac iz Starčeva ponovo je superligaš! Iako sezona u Prvoj ligi još uvek nije bila završena, Borac je pobedom u Mladenovcu (3:0, po setovima 25:17, 25:10 i 25:19), dva kola pre kraja sezone, teorisjki osvojio jedno od dva prva mkesta koja vode u Superligu Srbije.

            Većim delom sezone Borac je bio lider na tabeli, a za novi blesak starčevačke odbojke najzaslužniji su igrači: Ivan Ćirović, Nemanja Miletić, Mihajlo Pejić, Aleksa Nikolić, Nenad Madić, Veljko Kopunović, Nikola Krstić, Bojan Poznić, Filip Trifunović, Vladimir Knežević, Igor Ninić, Ivan Mandić, Saša Rajković i Aleksandar Zarić.

            Ova generacija, koju je kao kapiten predvodio Vladimir Knežević, ostaće upamćena po izvanrednom uspehu, ali velike, ogromne zasluge imaju i svi oni koji su cele sezone bili uz tim. Pre svih, to su predsednik Jovan Jović i njegov prvi saradnik Zoran Manić, ali i direktor, bivši kapiten, Davor Milošević, i mnogi drugi. Deo Borca je i dugogodišnji lekar dr Dušan Stojić, a podršku ekipi davali su i bivši igrači Rođa Milošević, Zoran Dimković, Boban Jančikin, Darko Tomić, Vladimir Kovačević, Ratko Tanev, Dragan i Bole Minić...

A. Živković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top