books g022de8a2b 1280

            “Starčevački dani knjige“ ove godine će doživeti svoje peto izdanje, tako da se može reći da je u našem mestu uspostavljena jedna lepa tradicija okupljanja poznatih autora iz regiona.

Neki od dosadašnjih učesnika su Vladimir Kecmanović, Muharem Bazdulj, Vladimir Pištalo, Vladimir Arsenijević i dugi. Time Starčevci imaju privilegiju da se u svom mestu upoznaju sa likom i delom savremenih pisaca, većinom dobitnika “NIN“-ove nagrade, na jedan neposredan način i tako budu u toku sa aktuelnim trendovima na polju književnosti.

            Ove godine “Starčevački dani knjige“ biće održani od 24. do 28. aprila, a manifestacija će biti posvećena Milošu Crnjanskom čije ime će poneti mesna biblioteka i njen “trg“. Među ovogodišnjim učesnicima naći će se Goran Petrović, prof. dr Aleksandar Jerkov, Zoran Živković, a najavljuju se i neka iznenađenja za ljubitelje pisane reči. Prateće manifestacije biće pesnički karavan i bazar knjiga. Organizator “Starčevačkih dana knjige“ kao i do sada je Dom kulture“ 29. novembar“.

M. J.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top