VEST bez slike640

            Jedanaesta redovna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je 24. oktobra. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Darko Ješić, Vesna Radosavljević, Miroslav Kužet, Danijela Aleksić, Zoran Vasiljković, Goran Stojanović, Zorica Kaličanin, Mićo Jakovljević, Nebojša Deninger i Uroš Ban.

Sednica Saveta održana je sa sledećim dnevnim redom:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Usvajanje izmene Finansijskog plana MZ Starčevao za 2022. godinu;
  3. Predlog za izradu projektne dokumentacije;
  4. Usvajanje Pravilnika o organizaciji budžetskog knjigovodstva i Pravilnika o popisu;
  5. Informacija o komunalnim i infrastruskturnim poslovima u naselju;
  6. Određvanje lokacije za sezonsku prodaju ogrevnog drveta;
  7. Određvanje lica za unos podataka u “Informator“ i
  8. Razno

            Zapisnici sa prethodnih sednica jednoglasno su usvojeni, a potom, jednoglasno, i druga izmena Finansijskog plana Mesne zajednice Starčevo za 2022. godinu koju je prethodno usvojila Skupština grada Pančeva. Zatim je doneta odluka da se izvrši doprojektovanje kanalizacione mreže u Somborskoj ulici.

            Potom su jednoglasno donete odluke da se usvoje Pravilnik o organizaciji budžetskog knjigovodstva i Pravilnik o popisu.

            Potom je predsednik Andrejić informisao članove o  završenim i tekućim aktivnostima mesne uprave - o uspešnoj realizaciji letnjeg programa, završnoj fazi rekonstrukcije parka na Trgu neolita, postavljanju odbojne ograde na izlazu iz Starčeva ka Omoljici i u Ulici Veljka Vlahovića, izgradnji nadstrešnice na katoličkom groblju i rehabilitaciji Ulice Matije Gupca. Uskoro se očekuje rekonstrukcija Zrenjaninske ulice kao i izrada parkinga kod pravoslavnog groblja. Što se tiče uvođenja gasa članovi Savetasu informisani o tome da je merno-regulaciona stanica završena i da se čeka tehnički prijem sistema. 

            U nastavku sednice raspravljalo se o lokaciji za prodaju ogrevnog drveta. Jednoglasno je doneta odluka da se za sezonsku prodaju ogrevnog drveta i u daljem periodu određuje plato u Partizanskoj ulici, uz ”PIK”.

            Potom je doneta odluka da se Predrag Stanković određuje za unos podataka u ”Informator”, a na kraju sednice Darko Ješić, direktor Doma kulture, pozvao je članove Saveta na tamburaški festival koji će biti održan krajem ovog meseca u velikoj sali starčevačke ustanove kulture i to po dvadeseti put.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top