kosarka

            Košarkaši Borca posle julske pauze započeli su sa treninzima od 1. avgusta, a ujedno i sa pripremama za predstojeću takmičarsku sezonu2022/2023. u kojoj će, kao i prethodnih godina, nastupati sa tri selekcije: kadeti, pioniri i mlađi pioniri takmičiće se u ligama košarkaških saveza Srbije i Vojvodine.

             Početkom avgusta klub iz Starčeva, u saradnji sa Mesnom zajednicom, organizovao je takmičenja tokom “Dana druženja“ i to tri turnira u basketu, koja su bila izuzetno posećena.

            Potom, 16. avgusta, pioniri odlaze na turnir u Omoljicu povodom manifestacije “Dani porodice“, gde je trebalo odigrati tri utakmice. Međutim, zbog izostanka ekipe iz Kovina, Starčevci su odmerili snage samo sa domaćinom, KK-om Mladost a iako su bili oslabljeni, pružili su dobru igru.

            Narednog dana, u isto mesto, Borac vodi na turnir najmlađe članove, decu 2013 i  2014. godište, koja su snage odmerila sa košarkašima iz  Pančeva, KK-om Tamiš, i domaćinom. Obe utakmice Starčevci su izgubili mada u ovakvim susretima rezultat je u drugom planu. Mora se istaći da su igrači Borca  bili najmlađa ekipa i igrali su mečeve sa generacijom koja je dve godine starija.

            Dana 18. septembra, u Starčevu su odigrana dva susreta protiv omoljičke   Mladosti. Najpre su snage odmerili mini-basket deca 2013. i 2014. godište, koji su pokazali odličnu partiju i  savladali vršnjake iz komšiluka a bilo je i par lepih poteza u kojima je mnogobrojna publika uživala. Nakon ove utakmice usledio je pionirski susret sa istoimenom ekipom gde ovog puta gost pokazuje bolju igru i pobeđuje  u ovom meču.

            Na kraju, 20. septembra, u Starčevu je ugošćen pančevački Virtus basket a snage su odmerile kadetske selekcije. Ovaj susret je poslužio kao pripremni za predstojeću kadetsku ligu u kojoj će naši momci učestvovati.

            Za sada, kako je Klub zvanično dobio dopis od KSV-a, kadeti imati četiri ekipe u grupi, pioniri pet, a mlađi pioniri devet. Ostaje do početka oktobra da izađe konačni raspored takmičenja.  Po svemu sudeći Starčevci i ljubitelji košarke moći će da uživaju u mnogobrojnim susretima koje će Borac igrati ove sezone.

Zoran Kokanović

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top