busmz

            Deseta redovna sednica Saveta mesne zajednice Starčevo održana je  16. juna. Prisutni na sednici bili su: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Darko Ješić, Vesna Radosavljević, Miroslav Kužet, Zoran Vasiljković, Nebojša Deninger i Uroš Ban kao članovi Saveta, Milan Bačujkov kao direktor JKP “Starčevac“, građanka Suzana Vukosavljević i zapisničar Predrag Stanković.

S obzirom na to da sednici prisustvuje dovoljan broj članova Saveta za rad i odlučivanje, predsedavajući Andrejić je predložio, a Savet jednoglasno prihvatio sledeći dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sednica;
  2. Rad JKP-a “Starčevac“;
  3. Usvajanje izmene Finansijskog plana MZ Starčevao za 2022. godinu;
  4. Predlog za izradu projektne dokumentacije;
  5. Formiranje tima za “Dane druženja“;
  6. Razmatranje bezbednosti u saobraćaju;
  7. Razno.

            Nakon što su jednoglasno usvojeni zapisnici sa prethodnih sednica, direktor JKP-a “Starčevac“, Milan Bačujkov, informisao je članove Saveta o tekućim problemima u ovom preduzeću  i načine na koje ih rešava. Nakon njegovog izlaganja i nekoliko sugestija od strane članova Saveta, konstatovano je to  da su članovi Saveta zadovoljni radom ovog javnog preduzeća. U sklopu ove tačke građnka Suzana Vukosavljević  je iznela svoj problem koji se tiče ulične prodaje sezonskog voća i povrća. Bačujkov je članove Saveta obavestio da je Nadzorni odbor JKP-a “Starčevac“ u skladu sa svojim ovlašćenjima doneo odluku da se zabrani prodaja sezonskih poljoprivrednih proizvoda u užem delu centra Starčeva i to na delu saobraćajnice L1 od raskrsnice sa Ulicom Maršala Tita do ulaza u pijačni plato iz pravca Ulice Ive Lole Ribara, odnosno do Vrtića.

            - Ova odluka Javnog komunalnog preduzeća “Starčevac“ doneta je  usled nemogućnosti sporazuma kojim bi bilo moguće da svi zainterovani prodaju svoje proizvode na parkingu kod Škole, istakao je Bačujkov.

            Nakon toga razmatrana je izmena Finansijskog plana Mesne zajednice za tekuću godinu nakon čega je odluka da se tome pristupi doneta jednoglasno.

            U daljem toku sednice doneta je odluka da se pokrene nabavka za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju ulica: Bečejske, Moše Pijade i Subotičke. Potom je formiran tim kojio će se starati o letnjem programu a koji čineu: Petar Andrejić, Brankica Dragojerac, Darko Ješić, Milan Bačujkov, Zoran Vasiljković i Predrag Stanković.

            Potom su članovi Saveta informisani o pojačanoj kontroli saobraćaja na delu saobraćajnice L1 na izlazu iz Starčeva zbog učestalih saobraćajnih nezgoda i o skorom postavljanju odbojne ograde. Pored toga najavljen je i dolazak Ranka Marčetića iz Odeljenja za saobraćaj kome će se izneti problemi i pokušati da se iznađu rešenja. Pod ovom tačkom je jednoglasno doneta i odluka da JKP “Starčevac“ primeni Odluku o rešavanju parkiranja na raskrsnici ulica Maršala Tita i Pančevački put

            Pod tačkom “razno“ je predsednik Saveta upoznao članove o izgradnji vetroparka i radovima na gasifikaciji, a jednoglasno je doneta odluka da se Odredu izviđača “Nadel“ donira kompjuterski sto.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top