ball 488718 1280  

          Fudbaleri Borca u poslednjih pet kola zabeležili su jednu pobedu, jedan nerešeni rezultat i dva poraza. Evo rezultata poslednjih pet mečeva prolećnog dela prvenstva:

Starčevo: Borac - Sloboda (NK) 1:0;

Banatsko Veliko Selo:  Kozara - Borac 2:1;

Starčevo: Borac - Begej (Žitište) 0:0

Banatsko Karađorđevo:  Jedinstvo - Borac 3:1;

Starčevo: Borac - Naftagas 5:3

            U 24. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu  Slobode iz Novih Kozaraca. Odigrana je jedna veoma tvrda utakmica sa malo povoljnih prilika za pogodak. U prvom poluvremenu igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a domaća ekipa je propustila povoljne prilike za pogodak u 18. i 34. minutu,  tako da se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom. U drugom poluvremenu usledila je nešto angažovanija igra Borca, a prilike za pogodak propuštaju Petrović u 58. minutu,  kada je šutirao tik pored leve stative protivničkog gola, i u 70.  minutu Ilić, kada se našao u povoljnoj poziciji za pogodak ali je šutirao pravo u protivničkog golmana. U 83. minutu Starčevci stižu do prednosti od 1:0, a strelac je Bajić, šutem iskosa sa 7-8 metara. Do kraja utakmice rezultat se nije menjao tako da je domaća ekipa slavila s rezultatom 1:0.

            U 25. kolu Borac je gostovao Kozari u Banatskom Velikom Selu. Odigrana je jedna veoma zanimljiva utakmica i neizvesna do samog kraja. Prvu priliku za pogodak imala je Kozara u 13. minutu ali je golman Tomić bio na visini zadatka. U 19. minutu gostujući tim propušta veoma dobru priliku za pogodak kada  je Luka Simonović bio neprecizan. U 27. minutu Kozara stiže do prednosti posle greške u odbrani Borca. Nije dugo trajalo vođstvo domaće ekipe jer je Borac uspeoa da izjednači već u 33. minutu evrogolom Pavla Petrovića,  iskosa sa leve strane, šutem sa nekih 25 metara. U poslednjem minutu prvog poluvremena mogla je gostujuća ekipa do prednosti kada je Luka Simonović izašao sam pred protivničkog golmana ali je golman domaćih bio uspešniji. U drugom poluvremenu Kozara je bila nešto nadmoćnija i stvorila je dve veoma povoljne prilike za pogodak ali se rezultat nije menjao. U 68. minutu domaći  stižu do prednosti od 2:1. U poslednjih dvadeset minuta ekipa iz Starčeva je pokušavala da stigne do izjednačenja ali nije u tome uspela jer se Kozara veoma uspešno branila i odbranila, tako da je utakmica završena pobedom domaće ekipe od 2:1.

            U 26. kolu Borac je na Opštinskom stadionu  dočekao ekipu Begeja iz Žitišta. Odigrana je jedna veoma nezanimljiva utakmica sa malo povoljnih prilika za pogodak. U prvom poluvremenu Starčevci su imali najbolju priliku za pogodak, u 23. minutu, kada se mladi Mačkić našao na svega pet metara od gola gostiju ali je loše reagovao. Propustila je i gostujuća ekipa dve izuzetne prilike za pogodak u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu ista slika na terenu, ali je Borac krenuo nešto angažovanije. Plod takve igre su i prilike Đukića u 62. minutu i Kemenja u 73. U 84. minutu i Bajić se našao u idealnoj poziciji za pogodak ali je gostujući golman bio na visini zadatka tako da se rezultat nije menjao i utakmica je završena nerešenim rezultatom 0:0.

            U 27. kolu tim iz Starčeva je gostovao u Banatskom Karađorđevu ekipi  Jedinstva, drugoplasiranoj ekipi na tabeli. Domaći tim  je na samom startu u ranoj fazi utakmice, već u 6. minutu, došao do vođstva od 1:0. U 9.  minutu dosuđen je kazneni udarac za Jedinstvo koji je i realizovan i domaća ekipa vodi sa 2:0. Od tog momenta Borac je preuzeo inicijativu i stvarao dobre prilike za pogodak, najpre u 21. minutu preko Simonovića, pa u 30. preko Ilića ali se rezultat nije menjao. U 34. minutu domaća ekipa stiže do još jednog pogodka i vodi sa 3:0 što je bio rezultat poluvremena. U drugom pdelu igre  mnogo bolja igra Borca rezultirala je pogodkom Ilića u 62.  minutu za 3:1. U 70. minutu Graovac propušta veoma povoljnu priliku za pogodak ali pogađa spoljni deo mreže domaćeg gola. Do kraja utakmice nije bilo pogodaka tako da se utakmica završila pobedom Jedinstva od 3:1.

            U 28. kolu Borac je na Opštinskom stadionu dočekao lidera na tabeli ekipu Naftagasa iz Elemira. Nije sve dobro počelo po domaće jer su gosti već u 3. minutu poveli sa 1:0. U 25. minutu u kaznenom prostoru gostiju oboren je Ilić i sudija opravdano pokazuje na belu tačku, a Bajić pogađa za izjednačenje. U finišu poluvremena gosti postižu još dva pogotka, u 40. i 42. minutu i odlaze na odmor sa vođstvom od 3:1. U drugom poluvremenu Borac kreće mnogo angažovanije. U 58. minutu, posle veoma lepe akcije Luka Simonović postiže efektan pogodak, a pet minuta kasnije isti igrač donosi veliku radost domaćim navijačima kada je postigao pogodak za 3:3. U 70. minutu Simonović je mogao i do svog trećeg gola ali je sa nekoliko metara prebacio prazan gol. Dva minuta kasnije Ilić sa nekih 20 metara pogađa stativu, a u 74. minutu u idealnoj poziciji našao se Petrović koji je takođe bio neprecizan. I konačno, u 77.  minulu Ilić je izbegao ofsajd zamku i pobegao gostujućim igračima i rutinski savladao  golmana za  vođstvo Borca od 4:3 i erupciju oduševljenja domaće publike. U 85. minutu Ilić postiže još jedan pogodak za konačnih 5:3. Na kraju utakmice publika, veoma zadovoljna prikazanom igrom,  aplauzom je pozdravila domaće igrače. Ovo je bio prvi poraz lidera na tabeli ovog proleća.

            Borac je na ovoj utakmici igrao u sastavu: Lapić, Amerijan, Đurđev, Graovac, Nedučić, Mitrović, Radović, Đukić, Ilić, Bajić i Ćirković, a igrali su još Jović, Petrović, Simonović, Adamović i Kemenj.                                               

Petar Orešković

908ujoadg

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top