kud1

           Dečiji ansambli KUD-a “Neolit“ su se, 10. aprila, predstavili na 59. Opštinskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva, koja je održana u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančevo. U punoj sali Kultunog centra naši najmlađi folkloraši su se predstavili u takmičarskom delu gde je dečiji ansambl nižih razreda izveli Igre iz Pirota, dok je dečiji ansambl viših razreda u kategoriji koreografisanog folklora izveo koreografiju Igre Krivog Vira.

 

            Ubrzo nakon toga, tačnije 30. aprila, naši najmlađi “Neolićani“ krenuli su put Bečeja gde su učestvali na Uskršnjem festivalu folklora u organizaciji  KUD-a “Đido“  iz ovog grada. Saradnja sa Bečejcima traje dugi niz godina, od kada je njihov izvođački ansambl bio gost na manifestaciji “Korakom tradicije“ koju organizuju starčevački folkloraši. Susreti na radionicama na Tari i Goču učinio je da se članovi društava upoznaju tako da je druženje nakon koncerta bilo neizostavno.

kud2

            U toku juna planiran je koncert pred domaćom publikom, gde će se predstaviti sve grupe KUD-a “Neolit“. Za kraj sezone u planu je da svi ansambli Duštva odu na zajedničko letovanje u Bugarsku, čime bi bila zaokružena još jedna uspešna sezona starčevačkog KUD-a.  U narednih nekoliko meseci očekuje se realizacija projekta nabavke kostima za najmlađe članove jer se u dosadašnjem radu kao najveći problem javljao upravo kostim za najmlađe članove koje je teško i pozajmiti jer i ostali ansambli oskudevaju sa nošnjom. Takođe, je u planu dodatno uređenje Male sale Doma kuluture  i nabavke opreme koja će doprineti da rad u sali bude lakši i ugodniji.

            - Planiramo da u Maloj sali organizujemo programe koji će biti interesanti našoj publici a i našim članovima. Koncerti pevačkih grupa, narodnih orkestara, izložbe narodnih nošnji - deo su novog programa koje će naše društvo pružiti publici - rekao je za Starčevačke novine Uroš Ban, predsednik Društva.

P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top