fudbavgust

Posle više nego uspešnog starta prolećnog dela prvenstva fudbaleri Borca doživeli su poraz u Banatskom Karlovcu, ali su potom nastavili uspon na tabeli

Evo rezultata poslednjih pet kola prolećnog dela prvenstva:

Banatski Karlovac:

Proleter - Borac 3:1;                                            

Starevo:

Borac - Jedinstvo  (Vl.) 2:0;                 

Idvor:

Polet - Borac 1:2;

Starčevo:

Borac - Omladinac (Botoš) 3:1

Rusko Selo:

Crvena zvezda - Borac 3:2.

            U 19. kolu ekipa  Borca gostovala je Proleteru u Banatskom Karlovcu. U prvom poluvremenu ovog duela igralo se uglavnom između dva šesnaesterca sa malo izglednih prilika za pogodak na obe strane. Na prvi pogodak na utakmici čekalo se do 60. minuta, kada je jednu dobru akciju gostujuće ekipe veoma preciznim šutem sa 16 metara Graovac pretvorio u pogodak za vođstvo Borca. Samo minut kasnije Karlovčani stižu do izjednačenja posle smušenosti u gostujućoj odbrani. U 63. minutu, posle sumnjive situacije domaća ekipe okreće rezultat na 2:1. U 80. minutu sudija utakmice dosuđuje sumnjiv kazneni udarac za domaće koji je realizovan za konačnih 3:1.

            U 20. kolu Borac je na Opštinskom stadionu ugostio ekipu Jedinstva iz Vlajkovca. Odigrana je jedna otvorena utakmica u kojoj je Borac bio znatno nadmoćniji  tokom cele utakmice. Na prvi pogodak čekalo se do 43. minuta, kada je Ilija Bajić makazicama sa svega 7-8 metara postigao evrogol za vođstvo od 1:0, što je bio rezultat poluvremena. U nastavku meča Borac pravi još veći pritisak ne bi li što pre stigao do drugog pogodka, ali propušta nekoliko izuzetno povoljnih prilika da do vrha napuni mrežu gostiju. U 88. minutu Starčevci postižu i drugi pogodak za konačnih 2:0, a strelac je ponovo Bajić.

            U 21. kolu tim iz Starčeva je gostovao u Idvoru  ekipi Poleta. Odigrana je  izuzetno zanimljiva i dramatična utakmica. Prvu priliku na ovom susretu propušta domaća ekipa u 10.  minutu, kada je posle slobodnog udarca sa nekih 18 metara pogođena prečka gostujuće ekipe, a lopta udara u liniju gola i izlazi napolje. U 44. minutu sudija utakmice dosuđuje nepostojeći penal za Polet iz kojeg domaćin stiže do prednosti od 1:0, što je i rezultat poluvremena. U drugom pluvremenu gostujuća ekipa je krenula znatno angažovanije, a plod takve igre je pogodak za 1:1, a strelac je Luka Simonović u 62. minutu, posle brzog kontranapada. U 86. minutu mogao je Borac do preokreta kada je Vladimir Joković izašao sam pred protivničkog golmana koji je bio uspešniji. Međutim, u 90. minutu, Pavle Petrović dobija loptu od domaće odbrane i postiže pogodak na veoma efektan način za pobeduBorca od 2:1. 

            U 22 kolu tim iz Starčeva je na svom terenu dočekao ekipu Omladinca iz Botoša. Viđena je jedna otvorena utakmica u kojoj je domaća ekipa imala terensku inicijativu tokom cele utakmice. Na prvi pogodak čekalo se do 23. minuta, a strelac je Ilija Bajić. U 62. minutu, opravdano je dosuđen kazneni udarac za Borac koji je Đukić pretvorio u vođstvo od 2:0. U 67. minutu opravdano je dosuđen jedanaesterac i za Omladinca, koji je realizovan i rezultat je 2:1. U 90. minutu Bajić postiže još jedan pogodak i stavlja tačku na ovaj meč.

            U 23. kolu Borac je otputovao u Rusko Selo na megdan ekipi Crvene zvezde. Na samom startu ove utakmice,  a posle greške u gostujućoj odbrani, Zvezda već u 10. minutu stiže do prednosti od 1:0. U 26. minutu Borac stiže do izjednačenja, a strelac je ko drugi nego Ilija Bajić. U 38.  minutu domaćin stiže do nove prednosti od 2:1, a posle sumnjive ofsajd pozicije. U drugom poluvremenu, u 55. minutu, Borac ponovo izjednačuje, a strelac je ponovo Bajić. U 62. minutu opravdano je dosuđen kazneni udarac za Crvenu zvezdu koji je realizovan za novo vođstvo domaćina od 3:2. U samom finišu utakmice, u 90. minutu, mogao je Borac do novog izjednačenja kada je posle kornera Đurđev šutirao glavom sa svega pet metara a golman domaćih izbio loptu sa gol linije. U nadoknadi vremena Ilić šutira glavom sa 5-6 metara, a golman domaćih još jednom bravuroznom intervencijom spašava siguran pogodak, tako da se rezultat nije menjao.

            Prošlog vikenda Borac je na svom terenu u derbiju kola savladao Slobodu iz Novih Kozaraca sa rezultatom 1:0 i tako izbio na treće mesto na tabeli. Detalje sa ovog meča čitaćete u narednom broju novina.

Petar Orešković

tehgetjdtjhetdr

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top