odbojka

Posle nekoliko slabijih partija i loših rezultata tim Borca obradovao je svoje navijače i ostvario ubedljivu pobedu. Iako je san o povratku u srpskui odbojkašku elitu verovatno raspršen igrači Borca su prošlog petka podsetili na svoja najbolja izdanja, pa su bez mnogo muke savladali uvek opasnog protivnika s juga Srbije: Borac - Novi Pazar 3:0. po setovima 25:17, 25:17 i 25:11.

           Trener Borca Jovica Cvetković odlučio je da njegov tim ovu utakmicu započne u sastavu: Aleksa Nikolić, Nenad Madić, Bojan Poznić, Vladimir Knežević, Mahmud Soheil, Nikola Ražnatović i libero Nemanja Miletić. Ova postava je odigrala gotovo ceo meč i u svim elementima nadvisila goste iz Novog Pazara, što pokazuje i rezultat setova.

            Borac je u svakom setu već na početku napravio osetnu razliku a potom je rutinskom igrom stečenu prednost čuvao, uvećavao i stizao do osvajanja seta.

            Starčevci su tako na ubedljiv način stigli do maksimalnog trijumfa, osmog u prvenstvu,, i ponovo  se vratili četvrto mesto na tabeli. Trećeplasirani Novi Sad ima čak četiri pobede više iz Starčeva, pa je najverovatnije već obezbedio “kotu tri“, s koje se ove godine ide direktno u elitu.

            Borac je tokom sezone pretrpeo neočekivane poraze od VGSK-a (dva puta), Smederva i Kleka, izgubivši tako prvoligaški ritam.

            Priliku za popravljanje utiska Starčevci imaju već idućeg vikenda. Na programu je “večiti derbi“ u Smederevu između istoimenog domaćeg tima i Borca. Ne treba sumnjati da će se igrati dobra odbojka i da će ekipa iz našeg mesta imati želju da se revanšira za poraz u prvom delu prvenstva, u Hali sportova na Strelištu.

            Pioniri Borca igraju regionalni turnir nakon što su osvojili prvo mesto na gradskom takmičenju. Više o tome pisaćemo u narednom broju.

(A. Ž.)

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top