j1

Simbolično, na Dan pobede u Drugom svetskom ratu i starčevački džudisti su proslavili svoju pobedu, petnaest godina stvaranja zdravih mladih ljudi i budućih šampiona.

Ovaj rođendan je proslavljen nakon održanog međunarodnog kampa za najmlađe džudiste na kome su pored Starčevaca učestvovali mladi sportisti iz Subotice, Kanjiže, Zrenjanina, Uba, Kraljeva, Zvornika, Doboja, Tuzle, Pančeva, Kačareva i nekoliko beogradskih klubova. Skoro stotinak malih boraca je izuzetno lepo provelo tri dana u našem mestu, trenirajući i družeći se uz nadaleko poznato banatsko gostoprimstvo. Smeštaj i hrana su obezbeđeni u vojlovačkom “Kaštelu“ koji je zakupio stambeni prostor i u našem mestu, dok su sve treninge obavljali u DŽudo akademiji “Jočić“ koja u svom sastavu ima saunu, bazen, dve sale za treninge i sve potrebne rekvizite za ovaj vid sporta. Pored trofejnog sportiste, vlasnika i trenera Miroslava Jočića, treninge su vodili i iskusni i poznati treneri kao što su Slaviša Nerančić i Gordana Filipović iz Beograda i Dragan Božović iz Zvornika.

Domaćinu, Miroslavu Jočiću, u organizaciji ovog kampa pomogli su roditelji dece koja treniraju u ovom starčevačkom klubu, pa je sve proteklo u najboljoj atmosferi. Gosti nisu krili oduševljenje organizacijom i prijatnom atmosferom koja ih je pratila sve vreme. Iako svi treneri rade redovno sa decom ovakvi kampovi su prilika da se deca iz raznih džudo-škola upoznaju i razmene iskustva koja im mogu mnogo pomoći u daljem bavljenju ovim plemenitim borilačkim sportom.

Poslednjeg dana je proslavljen već pomenuti rođendan Kluba uz veliku žurku na bazenu pored povelike torte koja nije imala svećice ali je sijala kao da ih ima. Na kraju ovog kampa krišom je puštena i poneka oproštajna suza. Druženje se nastavlja krajem maja u Zvorniku na koji su pozvani članovi starčevačkog džudo-kluba Treba napomenuti da naši džudisti postižu značajne rezultate pa se tako mogu pohvaliti da imaju državnog prvaka u kategoriji do 60 kilograma. To je Golub Strigić. Na školskom takmičenju koje je početkom maja održano u mestu Stepanovićevo kod Novog Sada starčevački takmičari, koji su predstavljali našu osnovnu školu, osvojili su četvrto mesto u ekipnom plasmanu od čak 188 škola. Po rečima Jočića jedini problem kluba je nedostatak sredstava ali se to nadoknađuje velikim entuzijazmom i borbom za opstanak.

Predrag Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top