fkboracmart

Na startu prolećnog dela prvenstva u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - Istok, fudbaleri Borca zabeležili dva poraza i pobedu.

Evo rezultata prva tri kola odigranih u nastavku sezone:

Kikinda: OFK Kikinda - Borac 2:0;

Starčevo: Borac - Proleter (B. Karlovac) 0:3;

Krajišnik: Krajina - Borac 1:5.

            U 18. kolu fudbaleri Borca gostovali su u Kikindi ekipi OFK-a Kikinda. Odigrana je jedna veoma tvrda utakmica sa malim brojem povoljnih prilika za postizanje pogotka. Domaća ekipa je bolje otvorila utakmicu i već u 8. minutu došla do prednosti od 1:0, kada se jedan domaći igrač prošetao kroz odbranu Borca i veoma precizno šutirao. Od tog momenta vodila se ravnopravna igra između dva šesnaesterca, bez nekih izglednijih prilika za pogodak, tako da se na poluvreme otišlo sa minimalnom prednošću domaće ekipe. Na samom startu drugog poluvremena usledila je velika greška u odbrani Borca, što Kikinđani koriste i u 47. minutu povisuju rezultat na 2:0. Posle primljenog drugog gola gostujuća ekipa je bila nešto konkretnija i pokušavala da stigne do pogotka, a najbolje prilike propustili su Malidžan u 80. i Đurđev u 87.  minutu. Do kraja utakmice rezultat se nije menjao i može se reći da je OFK Kikinda zasluženo došla do pobede.

            U 19. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Proletera iz Banatskog Karlovca. Odigrana je jedna otvorena utakmica sa prilikama za pogodak na obe strane. Prva šansa za pogodak viđena je u 10. minutu i to za domaću ekipu, kada je iskosa sa nekih 17-18 metara šutirao Petrović, ali je lopta išla pravo u  golmana gostiju, koji je bio siguran i uspešno intervenisao. U 15. minutu kardinalna greška u odbrani Borca, koju koristi jedan gostujući igrač i rezultat je 0:1. U 32. minutu domaća ekipa postiže pogodak, kada je odlično sa leve strane centrirao Đukić a najviši u skoku pred golom gostiju bio Bajić i glavom uspeo da savlada golmana, ali je na intervenciju pomoćnog sudije, navodno zbog ofsajda, gol poništen. Do poluvremena nije bilo promene rezultata. U drugom poluvremenu Borac  je krenuo još odlučnije ne bi li što pre stigao do izjednačenja. U 50.  minutu posle odličnog centaršuta mladog Jovića, na nekih 5-6 metara od gostujućeg gola našao se Stanković i iz prve šutirao, a lopta pogađa prečku i završava u gol-autu. U 55. minutu stiže kazna za promašaj i posle još jedne greške u domaćoj odbrani Proleter  stiže do prednosti od 2:0. Posle drugog primljenog gola trener domaćih Milan Todorović vrši trostruku izmenu, međutim bilo kakva nada za povoljnim rezultatom je potonula u 60. minutu kada je veoma iskusni igrač gostiju, Bojan Timić, iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane sa nekih 25 metara, postigao i treći pogodak za svoj tim. Do kraja utakmice domaća ekipa je stvorila još nekoliko povoljnih prilika za pogodak ali se rezultat nije menjao.

            U 20. kolu ekipa Borca je gostovala u Krajišniku, timu Krajine. Od samog starta utakmice Borac je bio  konkretniji i imao inicijativu. Na prvi pogodak na utakmici čekalo se do 31. minuta, kada je posle kornera za gostujuću ekipu iz prve, sa nekih 6-7 metara, nogom,  veoma snažno i precizno šutirao mladi Perić i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Samo dva minuta kasnije, posle odličnog napada Borca, Đukić se našao sam na nekih 20 metara od gola Krajine i veoma snažno šutirao, pod prečku, i golman domaćih je bio nemoćan. U samom finišu prvog poluvremena Malidžan izlazi sam pred protivničkog golmana i pokušao je da ga obiđe ali je golman domaćih uspešno intervenisao. Na odmor se otišlo s dva gola prednosti za Starčevce. U drugom poluvremenu ista slika na terenu ali domaći igrači prvi stižu do pogotka, u 52. minutu, posle velike greške u odbrani Borca i smanjuju rezultat na 1:2. U 55. minutu Malidžan otklanja sve dileme oko pitanja pobednika i postiže pogodak za 3:1 za goste. Do kraja utakmice Borac stvara još nekoliko izglednih prilika za pogodak preko Malidžana, Gigovića, Stankovića i Petrovića, a uspeva da postigne još dva gola koja je postigao Stanković u 79. i 89.  minutu, za konačnih 1:5. Prema prikazanoj igri Borac je mogao do još ubedljivijeg trijumfa da su napadači bili malo prisebniji u odlučujućim trenucima.

            Nakon 20. kola Borac zauzima deveto mesto na tabeli s osvojenih 28 bodova. Evo rasporeda narednih utakmica:

  1. mart, 15 sati, Starčevo:

Borac - Mladost  (Omoljica);

  1. april, 16 sati, Banatsko Karađorđevo: Jedinstvo - Borac;
  2. april, 16 sati, Starčevo:

Borac - Budućnost (Srpska Crnja);

  1. april - Borac je slobodan;
  2. april, 16:30 sati, Čenta:

Banat - Borac;

  1. april, 16:30 sati, Starčevo:

Borac - Crvena zvezda (Vojvoda Stepa).

Petar Orešković

Izvor: Srbijasport.net

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top