Poslednjeg vikenda u novembru mesecu Starčevo je bilo centar događanja u Srbiji, kada je ragbi u pitanju. Na ragbi-terenu Opštinskog stadiona u Starčevu odigrane su sve polufinalne i finalne utakmice u kategoriji ragbi petlića i kadeta.

             U kategoriji “U12“ petlići Ragbi kluba Borac  ove godine nisu uspeli da se plasiraju među prva tri kluba na tabeli ali su klupski drugari, pioniri, uspeli da na završetku sezone osvoje titulu prvaka.

Kapiten Borca Ivan Salihović, pehar i medalje je primio od predsednika MZ Starčevo Petra Andrejića

(Kapiten Borca Ivan Salihović, pehar i medalje je primio od predsednika MZ Starčevo Petra Andrejića)

            U finalu prvenstva Srbije za “U14“  za pionire RK Borac je i ovog puta uspeo da osvoji titulu šampiona države deklasirajući  BRK Crvena zvezda iz Beograda  rezultatom 30:5. Nakon remija protiv beogradskog Rada (rezultat je bio 10:10), Borac je overio šampionsku titulu. Treneri domaćih ragbista i funkcioneri ovog kluba, Radivoj Ćosić i Igor Tomašić, slažu se u zaključku da su više nego zadovoljni. Organizacija jednog sportskog vikenda ovog tipa, u ovako teškom trenutku izazvanom pandemijom koronavirusa, bio je veliki zadatak. Oni su zadovoljni i rezultatom na kraju sezone: petlići imaju za uzore šampione - pionire i jednog dana će krenuti njihovim stopama.

G.M.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Video o Starčevu

VREMENSKA PROGNOZA

Pretraga sajta

Top