fkvanja

Rezultati poslednjih utakmica:

Starčevo: Borac - Naftagas (Elemir) 2:2;

Kovin: Radnički - Borac 1:3;

Starčevo: Borac - Begej (Žitište) 0:1;

Plandište: Sloga - Borac 4:2.

 

          U 12. kolu ekipa  Borca je na svom terenu dočekala tim Naftagasa iz Elemira, jednog od kandidata za najviši plasman u ligi. Odigrana je veoma kvalitetna utakmica dva odlična protivnika. Na samom startu utakmice gostujuća ekipa koristi svoju prvu priliku u 6.  minutu i dolazi do vođstva. U prvih pola sata Naftagas je bio nešto konkretniji i nadmoćniji i to je iskoristio na najbolji način, pa tako gosti, u 28. minutu, posle greške u odbrani Borca, dolaze do prednosti od dva gola. Do poluvremena bilo je prilika za pogodak na obe strane ali se rezultat nije menjao U drugom poluvremenu sasvim druga slika na terenu. Starčevci preuzimaju inicijativu i stvaraju prilike za pogodak što im uspeva u 68. minutu kada Borac preko Bajića smanjuje rezultat na 1:2, a samo četiri minuta kasnije, u 72. minutu, domaća ekipa stiže i do izjednačenja,  a strelac je Vanja Vuković. U samom finišu meča domaći su mogli i do pobede - igrao se 88.  minut, a u idealnoj prilici se našao Vanja Vuković, sam na 4-5 metara od protivničkog gola, ali je šutirao preko prečke. U nadoknadi vremena i gosti su mogli do pobede ali je jedan njihov igrač bio neprecizan tako da je utakmica završena nerešenim rezultatom.

            U trinaestom kolu ekipa Borca je gostovala Radničkom u Kovinu  gde se predstavila u odličnom izdanju. Radnički je prvi došao do prednosti, u 14. minutu  posle kornera i nespretne intervencije u odbrani gostiju. Vođstvo domaće ekipe nije dugo trajalo jer već minut kasnije Borac izjednačuje na 1:1, a strelac je Gigović, koji je šutirao veoma precizno sa ivice kaznenog prostora i  golman je bio nemoćan. U 36.  minutu Borac stiže do prednosti od 2:1, i to evrogolom  Kovačevića, koji je sa nekih 25 metara, pravim projektilom pogodio sam desni gornji ugao  golmana Radničkog. U 45. minutu dosuđen je slobodni udarac za Starčevce, na ivici šesnaesterca gola domaćih. Odigrana je veoma dobra akcija posle koje je rezultat glasio 3:1 za Starčevce, a strelac je bio Stanković. U drugom poluvremenu Radnički je pokušavao da uradi nešto više, uz nekoliko prilika za pogodak, ali nije iskorišćena ni jedna od njih, dok se gostujuća ekipa opredelila za čuvanje rezultata iz prvog poluvremena i kontranapade, pri čemu je proputeno nekoliko prilika za uvećanje rezultata, ali se on nije menjao do kraja utakmice koju je Borac zasluženo dobio sa 3:1.

            U 14. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu Begeja iz Žitišta. Domaća ekipa je imala inicijativu od samog početka utakmice, a Begej, koji je došao sa namerom da čuva svoj gol i pokuša da iz kontranapada uradi nešto više, u tome je i uspeo jer je posle jedne kontre  u 29. minutu stigao do prednosti od 1:0, a ispostavilo se da je to bio i pogodak koji je odlučio ovaj susret. Borac je do poluvremena propustio nekoliko prilika za pogodak a najpovoljniju nije iskoristio Vanja Vuković. U drugom poluvremenu usledila je potpuna dominacija Borca a prilike su se ređale kao na traci. No, redom su ih promašivali Gigović, Stanković, Bajić i Vuković...U 90. minutu došlo je do gužve na terenu posle čega je sudija isključio iz igre tri igrača, dva gostujuća i Stankovića iz Borca. U nadoknadi vremena dosuđen je indirektan udarac iz šesnaesterca gostujuće ekipe, na nekih desetak metara od gola, ali i ta prilika za pogodak je ostala neiskorišćena, a bodove su odnesli gosti iz Žitišta.

            U petnaestom kolu  Borac je gostovao u Plandištu, ekipi Sloge. Na ovo gostovanje Starčevci su  otišla desetkovani, bez osam igrača, što zbog kartona, bolesti i obaveza na poslu nedostajali su: Tomić, Jović, Kovačević, Đukić, Đurđev, Stanković, Ćirković i Živković. Iako znatno oslabljena, ekipa Borca se predstavila u vrlo dobrom izdanju i prikazala veoma dobru igru i tokom većeg dela meča bila je nadmoćnija. U 16. minutu, posle kornera za Borac, najbolji u skoku bio je Nedučić i glavom savladao protivničkog golmana, za vođstvo Borca od 1:0. U 20. minutu Sloga je uspelao da izjednači posle greške u  odbrani Borca, a do poluvremena i jedna i druga ekipa je propustila po dve prilike za pogodak, a rezultat se nije menjao. U drugom poluvremenu prvu priliku za pogodak propušta gostujući tim kada je glavom sa nekoliko metara neometan šutirao Bajić, ali pravo u golmana Sloge. U 62.  minutu domaći dolaze do prednosti od 2:1, a u 71. minutu još jedna greška u odbrani Borca - i domaćin povisuje rezultat na 3:1. U 87. minutu Borac uspeva da smanji na 3:2, a strelac je Vanja Vuković. U nadoknadi vremena dosuđen je kazneni udarac za Slogu, koji je realizovan, i tako je postavljen konačni rezultat ove utakmice - 4:2.

            Do kraja jesenjeg dela prvenstva ostalo je da se odigra još dva kola:

22.11.2020. u 13 sati,  Starčevo:    Borac - Jedinstvo (Vlajkovac);

29.11.2020. u 13 sati, Botoš:          Omladinac - Borac.

Petar Orešković

Untitled 1

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top