fkborac logo

Fudbaleri Borca su u poslednjih pet utakmica napravili veliki uspeh i zabeležili isto toliko pobeda.

Evo rezultata poslednjih utakmica:

Starčevo:          

Borac - Banat (Čenta) 2:1;

Vojvoda Stepa:

Crvena zvezda - Borac 2:3;

Starčevo:

Borac - ŽAK (Kikinda) 3:0;

Sutjeska:

Radnički - Borac 1:3

            U 8. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu  Banata iz Čente. Borac je od samog starta utakmice imao inicijativu i stvarao prilike za pogodak. U 21. minutu, posle lepe akcije, domaći su poveli   a strelac je bio Živković. U 32. minutu veoma dobri Jović postiže evro-gol sa nekih tridesetak metara iskosa, sa leve strane, i rezultat je 2:0. Do poluvremena Borac je propustio još dve dobre  prilike. U drugom poluvremenu ekipa Borca je nastavila u istom tempu a prilike za pogodak se ređale kao na traci, bilo ih je bar 7-8 stopostotnih, u kojima su se nalazili Stanković, Đukić, Živković, Amerijan. U 85. minutu dosuđen je penal   za goste koji je realizovan i rezultat je 2:1. U poslednjih pet minuta Banat je pokušao  da stigne do boda ali gosti u tome nisu uspeli.

            U devetom kolu Starčevci su gostovali u Vojvodi Stepi ekipi Crvene zvezde. Na samom startu utakmice, u prvom minutu, Borac je mogao da stigne do prednosti kada se u idealnoj prilici našao Gigović ali je bio neprecizan. U 19. minutu, posle lepe kombinacije, Uroš Đukić je primio loptu na nekih 23-24 metra od Zvezdinog gola i veoma snažno i precizno šutirao pod prečku i rezultat je 0:1. U 42. minutu, posle dobrog centaršuta sa desne strane, na drugoj stativi se našao Gigović i glavom savladao domaćeg golmana za 0:2. U drugom poluvremenu domaći su pokušavali da urade nešto više i u 61. minutu Zvezda uspeva da smanji rezultat na 1:2, a samo nekoliko minuta Gigović je, iskosa na levoj strani na nekih 20 metara od gola domaćih, primio loptu na grudi i varkom izbacio jednog domaćeg igrača i iz prve šutirao i pogodio suprotan ugao domaćeg tima i ponovo je dva gola prednosti za Borac. U završnici meča Zvezda je u nadoknadi vremena uspela da postigne još jedan pogodak i tako smanji rezultat na 2:3.

            U 10. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu ŽAK-a iz Kikinde. Od početka utakmice Borac je imao inicijativu a gosti su se opredelili za čuvanje svog gola i povremene kontranapade. Do prvog pogotka na utakmici čekalo se do 32.  minuta, kada je idealno sa desne strane centrirao Popović, a na pravom mestu se našao Živković i glavom savladao protivničkog golmana. Do poluvremena rezultat se nije menjao mada je bilo prilika za to i sa jedne i druge strane. U drugom poluvremenu Starčevci su napravili još veći pritisak i stvarali prilike ali se na novi pogodak čekalo do 80. minuta, kada je u kaznenom prostoru gostiju oboren Nedučić i sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Penal je izveo Đukić, a golman je uspeo da odbrani i kratko odbije loptu ali je iz drugog pokušaja Đukić ipak uspeo da savlada golmana ŽAK-a. U 85. minutu u listu strelaca se upisuje i Stanković koji postavlja konačan rezultat od 3:0.

            U jedanaestom kolu Borac je gostovao u Sutjesci ekipi Radničkog. Od samog početka utakmice videlo se da je gostujuća ekipa kvalitetnija i spremnija od domaćina. Inicijativa je bila na strani Borca koja je stvarao prilike. Već na samom startu utakmice,  u prvom minutu, Bajić je šutirao sa nekih 25 metara i pogodio prečku, a u 4. minutu usledila je još jedna prečka kada je jedan igrač kikindske ekipe nespretno reagovao ispred svog gola. U 27.  minutu Stanković se našao sam po levoj strani na nekih 15 metara od domaćeg gola ali je bio neprecizan. U 41. minutu sa desne strane je centrirao Gigović a Bajić je glavom savladao domaćeg golmana za vođstvo Borca. U drugom poluvremenu gostujuća ekipa je propustila 5-6 veoma povoljnih prilika za gol, ali je i ŽAK imao svoje šanse. Domaći su propustili priliku za izjednačenje kada je odlični golman Borca, Tomić,  u 63. minutu bravurozno intervenisao kada mu je jedan Kikinđanin šutirao glavom sam na nekih 4-5 metara od gola. U 68. minutu Stanković,  posle nekoliko propuštenih prilika za pogodak povisuje na 0:2. U 74. minutu domaći,  nakon slobodnog udarca iskosa sa leve strane, sa nekih 22-23 metra, i ubačene lopte pred gol Borca, smanjuju na 1:2. U nadoknadi vremena Starčevci postižu još jedan pogodak preko Vanje Vukovića koji postavlja konačan rezultat ove utakmice - 1:3.

            Bila je ovo peta uzastopna pobeda Borca, koji se sad na tabeli Vojvođanske fudbalske lige - Istok nalazi na šestom mestu. Ukoliko Starčevci nastave sa dobrim partijama i rezultatima mogu se boriti za sam vrh tabele. Utakmice se, zbog epidemiološke situacije, i dalje igraju bez prisustva publike na Opštinskom stadionu u Starčevu.

Petar Orešković

tabela fudbal

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top