ex1

Jedan od najpoznatijih pevača s naših prostora Alen Islamović nastupio je 18. juna na 12. mini-izdanju Eks JU Rok festivala, kome su posetioci mogli prisustvovati besplatno na Trgu neolita u Starčevu.

                Željni druženja, Starčevci su iskoristili priliku koja se ukazala relaksiranjem mera u odnosu na aktuelnu pandemiju korona virusa.

            Iako je za ovu godinu planiran dvodnevni koncert u okviru Eks JU Rok Festa, na “Danima druženja“, organizatori (Kreativni kulturni klub, Mesna zajednica i Dom kulture), uspeli su da u ovakvim okolnostima prirede samo celovečernji koncert velike regionalne zvezde, nekadašnjeg pevača poznatih “Divljih jagoda“ i “Bijelog dugmeta“. Alen Islamović je bio pun pogodak s obzirom na to da je koncert, nesmanjenim ritmom, trajao puna dva ipo časa a da je publika sve vreme vokalno pratila Islamovića.

            Počevši muzičku karijeru 1980. kao basista legendarnih “Divljih jagoda“, Alen je u bendu ubrzo preuzeo ulogu pevača za čuveni album “Motori“ (1982), i potom i za “Čarobnjake“ (1984) i “Vatru“ (1985). Vokalno izražajan i scenski upečatljiv, Islamović na poziv vođe “Bijelog dugmeta“ Gorana Bregovića postaje pevač institucije jugoslovenskog roka za njihova dva poslednja albuma “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“  (1986) i “Ćiribiribela“ (1988).

ex2

 Solo karijeru počinje albumom “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna“ (1989), a do danas je u svojoj diskografiji upisao osam studijskih i dva live albuma. Album “Tajno“ (2019) je stigao nakon šestogodišnje diskografske pauze i sadrži čak 17 pesama, među kojima ima novih, poput dueta “Nije mi dobro“ sa pevačicom Enelom Palavrom, ali i starih stvari snimljenih u novim aranžmanima kao što su “Hej, Bihaću jedini si“ , “Samo nebo zna“, “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna“. Alen je nedavno sa bendom “Srčani udar“ snimio singl “Na pola koplja“.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top