Festival akustične gitare “Gašini akordi“ održan je četrnaesti put u subotu, 28. decembra, u starčevačkom Kreativnom kulturnom klubu, a kao i prošle godine nije bilo takmičarskog dela, kako su organizatori istakli, iz materijalnih razloga.

Tako je i ovog puta manifestacija posvećena popularnom instrumentu upriličena kao neka vrsta prednovogodišnjeg revijalnog specijala, ali daleko od toga da nije bila interesantna.

            Veče je u svom stilu prozaičnim uvodnim rečima otvorio Darko Ješić, direktor Doma kulture, da bi odmah zatim jedan od najredovnijih učesnika festivala, Saša Gambiroža, odsvirao blok svojih autorskih pesama.

            Gosti večeri su bili članovi novosadskog benda “Zbogom Brus Li“, veoma poznate i omiljene grupe u ovim krajevima,  koji su, predvođeni osnivačima Slavkom i Smukom, iako u nešto izmenjenom sastavu, ponovo razgalili verne fanove hitovima kao što su “Nikad nemoj plakati zbog ljubavi“, “Život je lep“, “Ukleti salaš“... Novosadski “pankburaši“, kako sami sebe nazivaju, nisu izostavili ni obrade numera legendarnog Zvonka Bogdana.

J.F.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top