Mesna zajednica Starčevo počela je s organizacijom podele novogodišnjih paketića najmlađim Starčevcima još 2008. godine.

Od tada pa do danas, MZ Starčevo, zajedno s Domom kulture, Odredom izviđača “Nadel“, Kreativnim kulturnim klubom i drugim udruženjima i volonterima, priređuje novogodišnji ugođaj na Trgu neolita. Ranije, na centralnom šetalištu, a od pre dve godine na novouređenom delu Trga - na pijačnom platou. Novina je i Božićni bazar, koji se od prošle godine priređuje na istom mestu.

Oko 400 paketića pripremljeno je i ove godine za decu 3-6 godina. Trg neolita svečano je ukrašen, postavljene su sanke Deda Mraza, jelka i pokloni i druženje je moglo da počne!

Iako je zima blaga i nije bilo snega, iako je tokom dana rominjala kišica, to nije omelo mnogobrojne Starčevce da deo svog slobodnog vremena u nedelju, 22. decembra, provedu na Trgu neolita.

Ovogodišnje druženje na Trgu neolita i pripremu novogodišnjih paketića pomogli su: PP Ras, Merac skele, Rafaelo petrol, ZR Vukosavljević, VIA inženjering, Gligorić star, Kafe H-peria, Mehh, Veterinarska stanica Minić, Pekara Stoiljković, Menjačnica Eurotim, RR Glas.

Za sve koji su svratili na Trg neolita organizator je pripremio toplo posluženje u vidu štrudle, krofni, čaja i kuvanog vina... Oni koji su želeli da ponesu kući neki suvenir, novogodišnji ukras ili slatkiš - sve su to mogli da nabave na Božićnom bazaru a svoju ponudu imali su lokalni vinari, medari i žene iz Udruženja “Neolit“.

Program na pijačnom platou Trga neolita trajao je 11 - 18 sati a sve je proteklo u najboljem redu. Vidimo se sledeće godine!

P. Andrejić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top