Vanredna izborna skupština starčevačkih ragbista, a povodom ostavke aktuelnog predsednika kluba Radivoja Taskovića, održana je u četvrtak, 11. jula, u prostorijama Ragbi kluba Borac

ragbi

Razlog odlaska prvog čoveka RK-a Borac je njegovo radno angažovanje u inostranstvu, na duži vremenski period, a samim tim i nemogućnost vo|enja kluba na pravi način. Tasković je istakao da ostavku nije planirao kada je izabran na čelo Kluba i dodao da je za vreme njegovog mandata Starčevo bilo dva puta domaćin utakmicama Ragbi lige Evrope (oba puta igrale su reprenzetacije Srbije i Slovenije). Kao krunu svog mandata, istakao je rad sa mla|im kategorijama i titulu prvaka države koju su Starčevu doneli u 2018. godini.

Sve u svemu, novoizabrani predsednik Ragbi kluba Borac je Aca Kostić koji je do sada imao funkciju potdpredsednika a njegov sadašnji zamenik je Anka Stošić, koja je ujedno predstavnik roditelja u klubu. Članovi rukovodstva kluba su: Igor Tomašić, Jovan Stavrov i Goran Stojanović, u Nadzornim odbor izabrani su: Miodrag Milinković, Sla|an Jovanović i Aleksandar Lelik.

Novi predsednik kluba, Aca Kostić, za naš list je izjavio:

- Žao mi je što je na ovakav način moralo doći do zamene predsednika našeg kluba ali za nesmetan rad to je bilo najbolje rešenje. Mi u ragbi klubu smo jedna velika porodica što smo pokazali minimalnim izmenama kadrova na ovoj izbornoj skupšini. Tasković mi je ostavio veliki zadatak da decu sa kojom smo započeli rad izvedemo na pravi put a temelje su već postavili moji prethodnici Milinković i Tasković. Već od jeseni počinjemo sa radom sa novom uzrasnom kategorijom, kadetima, a to je prirodni proces rasta našeg kluba - istakao je Kostić. Generalni sekretar Igor Tomašić je dodao:

- Ovu priliku koristim da pozovem sve ljubitelje ragbija da u subotu, 3. avgusta, u 17 časova na Opštinskom stadionu, prisustvuju me|unarodnom ragbi turniru veterana gde su za sad svoje učešće potvrdili ragbi-veterani iz Rumunije, Norveške, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i naši prijateljski klubovi iz Vršca i Žarkova.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top