p10

Tradicionalni novogodišnji bazar održan je u subotu, 18. decembra, na Trgu neolita (u delu na kojem se nalazi pijačni plato), a uporedo s tim podeljeno je više stotina novogodišnjih paketića starčevačkoj deci uzrasta od tri do šest godina, u organizciji Mesne zajednice.

Uz predstavnike te ustanove, u podeli paketića učestvovali su i volonteri Doma kulture, Kreativnog kulturnog kluba i Odreda izviđača “Nadel“. Dok su se radosni mališani fotografisali pokraj Deda Mraza u njegovim kočijama, prisutni su mogli da se zagreju čajem ili kuvanim vinom, kao i da se okrepe vrućim i mirisnim krofnama i kiflicama.

p11

            Za to vreme, na Bazaru svoje proizvode su nudili su i lokalni pčelari, destileri i drugi građani, dok je svoj izložbeni štand   imalo i udruženje “Pagus“, koje je preko raznih publikacija predstavilo dosadašnji rad kao i Udruženje žena “Neolit“ sa svojim hend-mejd proizvodima.

            Uz novogodišnju muziku sa razglasa, svečarsku atmosferu ukrašenog Trga neolita i ne tako hladno vreme s obzirom na to da je u pitanju kraj godine i zima, druženje je potrejalo od 10 pa do 17 časova. Kako bi primenili sve mere predostrožnosti tokom pandemije koronavirusa organizatori su pozivnice za paketiće podelili na više termina kako bi se izbegla gužva.

p13

            Ovu akciju pomogli su: PD “Ras“, “Merac-skele“, “Banija plus“, Poljo-apoteka “Štimac“, Dejan Vukosavljević, Menjačnica “Eurotim“, “Čikara servis“, Pekara “Stojisavljević“, “Agroboki“, VS “Minić“, RR “Glas“, Slatka radionica “Nevena“, “Korpa-šop“, Pečenjara “Luka“, Picerija “Mehh“, “Gomeks“, “Podunavlje“,  Stovarište “Vulović“. Medijski pokrovitelj: “Starevačke novine“ i RTV Pančevo.

p14

p15

p2

p3

p4

p5

p6

p8

p9

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top