Na startu prolećnog dela prvenstva Borac je u prva tri kola ostvario jednu pobedu, jedan poraz i jedan nerešeni ishod

Evo rezultata prva tri kola:

Starčevo:

Borac - Begej (Žitište) 1:0;

Idvor:

Polet - Borac 2:2;

Starčevo:

Borac - Radnički (Kovin) 1:2

            U 16. kolu Borac je na svom terenu ugostio ekipu  Begeja iz Žitišta. Odigrana je jedna veoma zanimljiva utakmica i neizvesna do samog kraja. Na samom startu utakmice domaća ekipa je krenula veoma silovito i u prvih desetak minuta imala tri izuzetne prilike za pogodak, ali, na žalost domaćih navijača nijedna lopta nije završila u mreži gostiju. Starčevci su  do poluvremena diktirali tempo i bili nadmoćniji, a na pogodak se čekalo do 40. minuta, kada je posle jedne veoma lepe akcije domaćih Filip Đurković bio precizan, iskosa sa desne strane, sa nekih 15-16 metara, i tako doveo svoj tim do prednosti od 1:0, što je bio i rezultat poluvremena. U drugom delu igre gostujuća ekipa je krenula nešto otvorenije i veoma opasno je pretila ka golu domaćih, a prilike za pogodak bilo je na obe strane. Najpovoljnije prilike za Borac propustili su Bajić u 62. i Jankulov u 78.  minutu, ali rezultat se nije menjao, tako da tim iz Starčeva ipak zasluženo došao do sva tri boda. 

            U 17. kolu  Borac je gostovao u Idvoru  ekipi Poleta. Utakmica je odigrana po veoma jakom vetru koji je ometao igru obe ekipe. Ekipa iz Starčeva je imala inicijativu od samog starta meča i bila znatno nadmoćnija, a najbolju priliku propustio je Marjan Azuc kada se posle jedne veoma lepe akcije našao u odličnoj prilici za pogodak, iskosa sa leve strane, ali je bio neprecizan i lopta je prošla tik pored desne stative gola domaćih. Prvi pogodak na utakmici ipak postiže Polet i to u 30. minutu, nakon šuta sa nekih 22-23 metra od gola Lapića, za vođstvo od 1:0. Do poluvremena, bila je po jedna prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao. U drugom poluvremenu u jeku napada Starčevaca domaćin postiže još jedan pogodak i vodi sa 2:0, a igrao se 59. minut. Od tog momenta Borac kreće još žešće ga golu tima iz Idvora, a plod takve igre je opravdano dosuđeni kazneni udarac za goste, u 75. minutu, koji Bajić veoma sigurno pretvara u pogodak i smanjuje na 2:1. U 83.  minutu Borac stiže do izjednačenja preko Ivanovića posle odlično ubačene lopte sa desne strane koju je poslao Lukić i rezultat je 2:2. U nadoknadi vremena Starčevci  postižu i treći pogodak, ali ga sudija neopravdano poništava, navodno zbog prekršaja nad golmanom domaćih, tako da je ostalo 2:2.

            U 18. kolu Borac je  ugostio poslednjeplasirani Radnički iz Kovina. Svi na Opštinskom stadionu su očekivali jednu laku i ubedljivu pobedu, ali nije bilo tako. Sve je dobro krenulo po domaće jer na samom startu utakmice stižu do prednosti od 1:0 a strelac je već u 3. minutu Lukić. Borac je vršio pritisak i više napadao i propustio nekoliko prilika za pogodak i uvećanje prednosti, ali Kovinci, ipak, u 31.  minutu stižu do izjednačenja! Do poluvremena rezultat se nije menjao, a u nastavku susreta igralo se rastrzano na obe strane. Radnički jednu svoju priliku pretvara u pogodak za šokantnih 1:2, a igrao se 60. minut. Domaća ekipa,  videvši da je vrag odneo šalu,  nešto agilnije kreće ka golu gostiju i u poslednjih 7-8 minuta propušta tri izuzetne prilike za pogodak koje su propustili Lukić, Ivanović  i Luković, tako da se utakmica završila pobedom gostiju, što je bilo veoma veliko iznenađenje.

PetarOrešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top