Praznični duh stigao je i u Starčevo u subotu, 16. decembra, pa je naše mesto tog dana bilo epicentar lepog druženja i dobre zabave, posebno za najmlađe. Na pijačnom platou na Trgu neolita održan je Zimski (božićni)  bazar, a deci su podeljeni novogodišnji paketići. 

Na licu mesta bile su Deda Mrazove izaslanice - Baka Mrazica i Dobra Vila, lično, koje su iščekivale mališane da im uruče poklone za celogodišnje dobro vladanje.

            Uporedo je i bazar mamio posetioce koji su na štandovima potražili originalne praznične poklone i dekoraciju.

            - Mali proizvođači rukotvorina, hrane, meda i slatkiša spremili su bogatu ponudu na petnaestak štandova. Posetioci su mogli da se ugreju toplim čajem i kuvanim vinom i zaslade krofnama na štandu starčevačkih izviđača, a dan je protekao u vrlo veseloj atmosferi. Najsrećniji su, naravno, bili najmlađi. Podelili smo oko 400 paketića deci uzrasta 2 do 6 godina, koja su imala priliku i da se slikaju sa Deda Mrazom - rekao je Petar Andrejić, predsednik Mesne zajednice Starčevo.

            On je podsetio da je ovo već petnaesta godina kako se u Starčevu organizuje dodela paketića. Organizatori događaja su Mesna zajednica Starčevo, Dom kulture, Odred izviđača “Nadel“ i Kreativni kulturni klub.

SN

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top