borac

            Nova sezona u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - Istok, koja je startovala polovinom avgusta, nije dobro počela po starčevačke fudbalere. Do sada je odigrano šest kola i zabeleženi su sledeći rezultati:

1.kolo, Perlez:

Vojvodina - Borac  5:0;

  1. kolo Starčevo:

Borac - Begej (Žitište)  3:2;   

  1. kolo, Banatski Karlovac:

Proleter - Borac 4:1;

  1. kolo, Starčevo:

Borac - C. zvezda (R. Selo) 1:1;

  1. kolo, Kikinda:

OFK Kikinda - Borac 3.0;

  1. kolo, Starčevo:

Borac - Jedinstvo (Vl.) 6:0.

            U prvom kolu u novoj sezoni Borac je gostovao u Perlezu ekipi Vojvodine. Odigrana je jedna od najslabijih utakmica u poslednjih godinu dana što pokazuje i sam rezultat utakmice. Domaća ekipa je bila znatno motivisanija i imala je veću želju za pobedom do koje je i došla i to veoma ubedljivo. U prvom poluvremenu Vojvodina postiže golove u 22. i 38. minutu za vođstvo od 2:0. U drugom poluvremenu najbolju priliku za  Borac propušta Bajić kada je u 70. minutu sa svega desetak metara pogodio stativu. U finišu utakmice domaća ekipa golovima u 80, 89. i 90. minutu stiže do ubedljive pobede od 5:0. Treba istaći da su dva pogodka postigli iz kaznenih udaraca koje je veoma slabi sudija Čičić iz Kovina dosudio neopravdano.

            U drugom kolu  Borac je na svom terenu dočekao ekipu Begeja iz Žitišta. Odigrana je jedna veoma zanimljiva i neizvesna utakmica. U prvom poluvremenu znatno nadmoćnija igra domaće ekipe rezultirala je sa dva pogodka - u 15. minutu  preko Kemenja i u 22.  kada Petrović postiže pogodak za vođstvo od 2:0, što je bio rezultat poluvremena. U nastavku gostujući tim je bio nešto angažovaniji i rezultat takve igre su golovi u 58. i 81. minutu za izjednačenje. U samom finišu utakmice u nadoknadi vremena Bajić krade jednu loptu gostujućim igračima i izlazi sam pred protivničkog golmana i rutinski postiže pogodak za konačnih 3:2.

            U trećem kolu  Borac je gostovao Proleteru u Banatskom Karlovcu. I na ovom gostovanju je odigrana  veoma slaba utakmica. U prvom poluvremenu Proleter  postiže dva pogodka, a golovi su postignuti posle kardinalnih grešaka u odbrani tima iz Starčeva. U drugom poluvremenu Borac je pokušavao da stigne do pogodka i bio nadmoćniji ali svoje prilike ne koristi. To Karlovčani koriste i kažnjavaju sa još jednim golom iz kontranapada u 58. minutu za vođstvo od 3:0. U 62. minutu opravdano je dosuđen kazneni udarac za Starčevce koji Petrović nije uspeo da pretvori u pogodak i tako smanji rezultat. U 75. minutu Oskar Kemenj postiže pogodak za 3:1. U finišu utakmice, u 85. minutu, Proleter postiže još jedan pogodak za konačnih 4:1.

            U četvrtom kolu  Borac je na svom terenu dočekao ekipu Crvene zvezde iz Ruskog Sela. Od samog starta utakmice domaća ekipa je imala inicijativu i bila nadmoćnija. Na pogodak se čekalo do 33. minuta kada je Bajić postigao veoma efektan gol sa nekih 22-23 metara, a  golman gostiju je mogao samo pogledom da isprati loptu u mreži. U nastavku utakmice prvu priliku propušta domaća ekipa, u 50. minutu, kada je Graovac sa svega pet  metara šutirao preko gola. U 56. minutu gostujuća ekipa stiže do izjednačenja. Do kraja utakmice tim iz Starčeva napada i stvara prilike, pogađa prečku i stativu preko Kemenja i Petrovića ali se rezultat nije menjao.

            U petom kolu Starčevci su gostovali u Kikindi istoimenoj ekipi. U prvom poluvreme igrala se ravnopravna utakmica između dva šesnaesterca sa malo prilika za pogodak. Treba napomenuti da je u dva-tri navrata golman gostujuće ekipe Milićev odlično intervenisao i spasao sigurne golove za OFK Kikindu. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu domaća ekipa je krenula nešto agilnije a plod takve igre je pogodak u 52. minutu za vođstvo od 1:0. U 75. minutu Kikinđani   postižu još jedan pogodak i vodi sa 2:0. U samom finišu utakmice domaćin u nadoknadi vremena stiže i do trećeg gola za konačnih 3:0.

            U šestom kolu  Borac je na Opštinskom stadionu dočekao ekipu Jedinstva iz Vlajkovca. Od samog starta utakmice domaća ekipa je krenula veoma agilno rešena da zabeleži pobedu. U 14. minutu Starčevci postižu evrogol preko Pavlova za vođstvo od 1:0. U 32. minutu u strelce se upisuje Bajić za 2:0. U 34.  minutu Kemenj postiže pogodak za vođstvo od 3:0. U drugom poluvremenu domaća ekipa nastavlja u istom ritmu a plod takve igre su golovi u 65. minutu, kada Bajić postiže pogodak za 4:0, i u 76. i 78. minutu kada Kamenj postiže još dva gola za ubedljivih 6:0 za Borac, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Petar Orešković

Untitled 1

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top