Odbojkaški klub Borac nastavio je fantastičan trijumfalni niz i za još jedan korak se približio plasmanu u viši rang.

           Pred momcima koje predvodi trener Dušan Jović bilo je teško gostovanje u Valjevu i još jedan meč koji su odigrali pod ogromnim pritiskom. Nije bilo lako, ali su uspeli: VA-014 - Borac 2:3 (po setovima 23:25; 20:25; 25:20; 26:24 i 13:15).

            Već od samog početka utakmice bilo je jasno da će se u Valjevu voditi žestoka bitka i da momcima iz oba tima predstoji izuzetno težak posao. Domaćin je u prvom setu vodio sa 17:10 i 19:14, ali Davor Milošević i njegovi saigrači nisu ni pomišljali na predaju. Usledio je veličanstven preokret i trijumf u prvom setu - 23:25.

            Sve do sredine drugog seta igralo se poen za poen, a potom su Starčevci dodali gas i relativno lako završili posao za visoko vođstvo u setovima.

            I kada se učinilo da će tim iz Starčeva trijumfovati s maksimalnim rezultatom, situacija na terenu se znatno izmenila. Domaćin je preuzeo kontrolu nad utakmicom, dobio treći set sa 25:20 i ponovo se vratio u meč.

            Nastavak susreta je doneo velika uzbuđenja i neizvesnost koju samo odbojka može da priredi. Četvrti set je protekapo u izjednačenoj igri, rivali su se smenjivali u vođstvu, ali treba reći da je domaće odbojkaše pratila i sreća u ovom delu susreta. Starčevci su imali prednost od dva poena u samom finišu seta (21:23), ali nisu uspeli da taj deo meča reše u svoju korist. Valjevci su posle dramatične borbe uspeli da stignu do izjednačenja, ali i do ogromne psihološke prednosti pred taj-brek.

            Početak petog seta ili “odbojkaške lutrije“ pripao je ekipi Borca, ali su momci iz Valjeva brzo preokrenuli rezultat. Poveli su sa 8:5, imali i 13:11, ali to im nije bilo dovoljno za pobedu. Nošeni neverovatom podrškom svojih navijača, odbojkaši Borca su pokazali da su pravi borci - najbolji kada je najteže. Usledio je veliki preokret za konačno slavlje, kako na terenu, tako i na tribinama.

            Tako su Knežević, Rajković, Poznić, Miletić, Milošević, Zindović, Madić, Krstić, Rakita, Drobnjak i Micić preskočiliu još jednu tešku prepreku na putu do elite.

(A.  Živković, Pančevac)

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top