Javno - privatnim partnerstvom, za koje je Grad Pančevo nedavno raspisao javni poziv, predviđeno je da se u naredne dve godine kompletno rekonstruiše šest ulica u Starčevu.

U pitanju su ulice: Kestenova (ukupne dužine 500 metara, širine 5 metara) u Gornjem kraju, Veljka Vlahovića (dužine 650 metara, širine 4,8 metara) u Šumicama, Vinogradska (dužine 700 metara, širine 4 metra) u Radničkom naselju, Vojvođanska (dužine 950, širine 3,5 metra), Proletnja (1100 metra dužine i 3 metra širine) i deo Baštenske ulice (iza Škole, 190 metara dužine i 3,5 metra širine) koje se nalaze u Donjem kraju.

            Mesna zajednica je još ranije pripremila projekte i predala ih Gradu. Inače, rekonstyrukcija ovih ulica podrazumeva da će se raditi kompletno nova kolovozna podloga, neke ulice biće proširene a negde, kao u slučaju Kestenove ulice, predviđena je i izgradnja odgovarajućeg parking-prostora (u delu prema Trgu neolita, ispred budućeg muzeja). Ukupna dužina ovih ulica  iznosi 4090 metara.    

            Inače, tokom prolećnog uređenja naselja obaviće se krpljenje udarnih rupa i sanacija ulegnuća na putevima. Mesna zajednica Starčevo i JKP “Starčevac“  evidentirali su lokacije na kojima treba obaviti popravke pa se očekuje da će ova aktivnost rešiti probleme koje ova oštećenja zadaju vozačima.

            Nepoznanica je u kom obimu i kada će se sanirati gornji deo Partizanske ulice. Ova ulica je u prethodnom periodu rekonstruisana u delu od Pančevačkog puta do Omladinske ulice, ali je deo od te tačke pa do izlaza ka “belom bregu“ još uvek u lošem stanju. U Mesnoj zajednici kažu da su ovaj problem predočili nadležnima te da se očekuje da će uslediti popravak .

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top