Grb MZ Starčevo          

 

17. septembar - ekološka tribina

 

Dokle ćete nas trovati?

 

Antonijević

 

Uzavrelog predizbornog petka, 17. septembra 2004. godine, u starčevačkom Kreativnom kulturnom klubu, u režiji ove nevladine organizacije i Doma kulture, priređena je veoma “zapaljiva“ tribina. Ideja organizatora je da što više aktuelizuje problem ekološke katastrofe u našoj okolini, pa se u perspektivi planira održavanje niza tribina, predavanja, analiza...

Pomenuti događaj je predstavljao uvertiru za naredne manifestacije. Prvo je Mile Antonijević, dipl. inžinjer zaštite životne sredine, uz pomoć slajdova dao u osnovnim naznakama presek trenutne situacije, prikazavši niz podataka vazanih za merenja aero i ostalih vrsta zagađenja.

Potom je drugi gost Momčilo Mrčković, organizator mnogih sličnih tribina, skrenuo pažnju mnogobrojnim posetiocima na kakve sve poteškoće i opstrukcije nailazi u nameri za što istinitijem obaveštavanju građanstva.

Treći gost Milan Borna iz Odeljenja za zaštitu opštinske uprave je, nažalost, u poslednjem trenutku otkazao dolazak.

Kasnije je usledila polemična razmena mišljenja u kojoj su participirali skoro svi prisutni, ali se na kraju, u duhu tolerancije koji propagira Kreativni kulturni klub, došlo do saglasnosti da se sa ovakvim aktivnostima mora neizostavno nastaviti, jer se samo bespoštednom borbom može doći do cilja. Dato je i sijaset predloga za buduće akcije, od kojih vredi izdvojiti predavanje onkologa o raku dojke, borba za spas Nadela, briga o ptičjem fondu itd.

 

 
©2004 Webmaster