Grb MZ Starčevo          

 

14. februar - festival

“Gašini akordi 06“

Maja i Kilki

          U organizaciji Kreativnog kulturnog kluba i Doma kulture na Dan zaljubljenih dogodio se 2. festival akustične gitare “Gašini akordi“ u čast nekadašnjeg velikog starčevačkog gitariste Dragana Dimitrijevića Gaše. U izuzetnoj atmosferi, pred više od 120 ljudi, odigrao se istinski  spektakularan i nesvakidašnji događaj. Uz najavu legende rokenrola Branislava Đekovića Đeke i pratnju popularnog akustičara Željka Tođeraša Tođe, najpre je priređen omaž o Gaši u režiji pančevačkog pisca Milovana Lukića.

          Specijalnu nagradu, iz ruku Gašine majke Roze dobio Branko Potkonjak iz Beograda, koji sve iznenadio egzotičnim nastupom na indijskom instrumentu sitar, član žirija Mihajlo Jović uručio je treću nagradu starčevačkoj  braći Pejčić, Lokner je nagradio drugoplasiranog veterana Dušana Grozdića, a Žikić, uz komentar da, ponesen atmosferom, ima osećaje da je na drugoj planeti, imao je čast da trofej uruči, stvarno najboljem - Banetu Gluvakovu, koji je svojim umećem publiku ostavio bez daha.

          Na kraju, opšti je zaključak da je ova manifestacija toliko nabijena emocijama, da uveliko prevazilazi dimenzije običnog spektakla i da će naredne godine morati da se organizuje u mnogo većem prostoru, što najbolje odslikava scena na bini po proglašenju, gde su pobednici priredili sešn za nezaborav.

          Vredno je istaći da su manifestaciju pomogli - MZ Starčevo, kao generalni sponzor, ali i DPP “Vojvodina“, štamparija “Leonardo“, SZR “Astor“ i pekara “Zoki“.

 
©2005 Webmaster