Sun04302017

Azurirano06:20:12 AM GMT

Back AKTUELNO :::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO SMENE U “VOJVODINI“ A.D.

SMENE U “VOJVODINI“ A.D.

  • PDF

Umesto Markovića država
Poljoprivredno preduzeće “Vojvodina“ a. d. iz Starčeva u sredu, 19. januara, dobila je vršioca dužnosti direktora i nov upravni i nadzorni odbor pošto je pre mesec dana raskinut kupoprodajni ugovor s porodicom Marković.

Na vanrednoj skupštini akcionara na predlog Agencije za privatizaciju izabran je petočlani Upravni odbor, čiji su članovi: Goran Kapisoda, zastupnik državnog kapitala u tom preduzeću, Dragan Milivojčević, direktor PIK-a “Zemun“, ekonomista Vuk Delibašić, Nedeljko Konjokrad, poslanik iz Alibunara, i Jelena Šulejić, pravnica zaposlena u Agenciji. Novi Nadzorni odbor čine troje činovnika Ministarstva ekonomije: Dušan Vuković, Dragana Smiljević i Zoran Tadić.

Upravni odbor je istog dana postavio Gorana Kapisodu za vršioca dužnosti direktora starčevačkog poljoprivrednog dobra. Kapisodin zadatak jeste da u roku od tri godine stabilizuje preduzeće i da ga pripremi za strateškog partnera.

Agencija za privatizaciju je 30. decembra donela odluku o restrukturiranju “Vojvodine“, čime je račun firme deblokiran, a sva potraživanja su zamrznuta, sve do donošenja odluke o načinu njihovog namirivanja.

Agencija je 21. decembra obavestila dotadašnje vlasnike Predraga, Nenada i Dobrosava Markovića da raskida kupoprodajni ugovor za “Vojvodinu“ jer ni posle šestomesečnog prolongiranja roka nisu uplatili 964.000 evra, koliko je iznosila četvrta rata za kupovinu preduzeća.

ARHIVA: BROJ 203

ARHIVA: BROJ 202

ARHIVA: BROJ 201

ARHIVA: BROJ 200

ARHIVA: BROJ 199