Sezona 2023/24. završena je 1. juna, a u poslednja tri kola  Borac je zabeležio dve pobede i poraz

Evo rezultata poslednja tri meča prolećnog dela prvenstva:

Starčevo: Borac - Kozara 2:1;

Novi Kozarci: Sloboda - Borac 1:2;

Starčevo: Borac - Mladost 0:2.

            U 28. kolu Borac je na Opštinskom stadionu  dočekao ekipu Kozare iz Banatskog Velikog Sela. Domaća ekipa je od samog starta utakmice krenula veoma snažno,  odlučna da sve reši u ranoj fazi utakmice. Na prvi pogodak nije se dugo čekalo, a postignut je u 19. minutu, kada je Bajić uspeo da savlada  golmana Kozare za vođstvo od 1:0. Samo nekoliko minuta kasnije, u 22. minutu, Bajić je ponovo bio veoma precizan i po drugi put savladao protivničkog golmana za vođstvo od 2:0. Imala je domaća ekipa još nekoliko prilika do poluvremena ali su one ostale neiskorišćene. U 35. minutu Kozara postiže pogodak i smanjuje na 2:1. U drugom poluvremenu bilo je prilika za pogodak na obe strane, a najbolje za Starčevce propustili su Lukić u 52. i 74.  minutu, Bajić u 60. minutu i Đurković u 83. minutu. Do kraja utakmice rezultat se nije menjao i domaća ekipa je zabeležila pobedu od 2:1.

            U 29. kolu Borac je gostovao u Novim Kozarcima ekipi Slobode. Na ovo gostovanje otišlo se bez nekoliko standardnih igrača. Iako znatno oslabljena, gostujuća ekipa je pružila dobru igru i već u prvom poluvremenu uspela da kruniše svoju nadmoćnost i golom Đurkovića u 30. minutu, posle opravdano dosuđenog kaznenog udarca, povede sa 1:0. Do poluvremena, ekipa iz Starčeva propušta još dve izuzetne prilike za pogodak. U samom finišu poluvremena Borac,  posle odlične akcije preko Uroša Lukića, postiže još jedan pogodag za vođstvo 2:0, a igrao se 44. minut. U drugom poluvremenu igralo se otvoreno na obe strane i propušteno je nekoliko prilika da se sve reši na ovoj utakmici, ali su one otišle u nepovrat. U samom finišu utakmice domaća ekipa stiže do pogodka i smanjuje na 1:2, a igrao se 90. minut.U nadoknadi vremena Sloboda je pokušavala da izbegne poraz,  ali u tome nije uspela i tako je  ekipa iz Starčeva sasvim zasluženo stgla do nova tri boda.

            U 30. kolu, koje je ujedno bilo i poslednje za ovu sezonu, odigran je lokalni derbi u Starčevu, a sastali su se Borac i Mladost iz Omoljice. Odigrana je otvorena utakmica sa obe strane, a u takvoj igri gostujuća ekipa je bila snalažljivija i uspešnija. Na prvi pogodak na utakmici čekalo se do 26. minuta, a postigla ga je gostujuća ekipa posle veoma dobre akcije. Do poluvremena bilo je prilika na obe strane, a drugi pogodak na utakmici postignut je u 45. minutu kada je  igrač domaćih, Marjan Azuc,  postigao auto-gol za vođstvo gostiju od 2:0. U drugom poluvremenu domaći tim je bio znatno nadmoćnija ekipa na terenu stvorivši nekoliko idealnih prilika za pogodak koje su, na žalost domaće publike, ostale neiskorišćene. One najbolje propustili su Jankulov u 53. minutu, Uroš Lukić u 62. i 77. i Đurković u 84. minutu. Do kraja utakmice rezultat se nije menjao i ona je završena pobedom.

            Ovom utakmicom završena je sezona, a Borac je na kraju zauzeo šesto mesto na tabeli. Sledi pauza, a nova sezona startuje početkom avgusta .

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top