Stariji dečiji ansambl KUD-a “Neolit“, 27. aprila,  predstavio se na 62. Zonskoj smotri muzičko folklornog stvaralaštva u organizaciji Kulturno - prosvetne zajednice Pančevo. U punoj sali Kultunog centra u Pančevu naši folkloraši su snastupili u takmičarskom delu u kome je dečiji ansambl viših razreda, u kategoriji koreografisani folklor,  izveo Igre iz Gruže, koreografiju Slavice Mihajlović. Iako nije izboren plasman na završnu, pokrajinsku smotru, nastup naših folkloraša bio je zapažen.

            Sekcija u Banatskom Brestovcu učestvovala je u školskoj manifestaciji u tom mestu, a najmlađi članovi predstavili se svojim vršnjacima. U punoj fiskulturnoj sali nastavnici, roditelji i školarci, aplazima su ispratili male folkloraše.

            Na 62. Opštinskoj smotri folklora za odrasle koja se održala u Kulturnom centru Pančevo, predstavili su i folkoraši KUD-a “Neolit“ i to sa dve tačke i međutačkom koju je izveo orkestar i pevačka grupa. Za ovu priliku izvedene su Igre iz Leskovca i Igre iz Pčinje. Očekuje se prolaz na zonsku smotru koja će se odžati 2. juna.

            Za kraj ovog dela sezeno u planu je celovečernji koncert koji će se održati krajem juna u Starčevu.

P. A.

 
 
 
 
 

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top