Novoizabrana predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić raspisala je lokalne izbore u 66 jedinica lokalnih samouprava, gde će se birati odbornici skupština gradova i skupština opština. Lokalni izbori biće održani u onim opštinama u kojima nisu održani u decembru prošle godine. Ranije su za 2. jun, zakazani i ponovljeni izbori za Skupštinu Beograda u kojoj nijedna partija nije obezbedila većinu posle prethodnog glasanja, 17. decembra prošle godine. “Raspisivanje lokalnih izbora rezultat je uspešnog dijaloga i usvajanja dvotrećinskom većinom u parlamentu izmena i dopuna zakona o lokalnim izborima“, izjavila je Brnabić.

Izborne liste – ko je ko

  1. Aleksandar Vučić - Pančevo sutra

Na listi pod brojem 1 - “Aleksandar Vučić - Pančevo sutra“, koju predvodi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, nalazi se čak pet Starčevaca: pored aktuelnog predsednika Mesne zajednice Starčevo Petra Andrejića i dosadašnjih odbornica Vesne Radosavljević i Danijele Aleksić, na listi su i Dalibor Ivankov i Melita Popović.

  1. Savez vojvođanskih Mađara

Na listi Saveza vojvođanskih Mađara koju predvodi Vojlovčanin Karolj Ranc je Erne Uzon.

  1. Pančevo protiv nasilja - biram borbu

Na ovoj listi koju predvodi Pančevac Stanko Pužić, nema ni jednog kandidata iz Starčeva.

  1. Pančevo - Borba protiv nasilja

Na listi pod brojem 4. koju predvodi Tanja Stojanović iz Dolova, nalazi se Jelena Nikolić

  1. Grupa Pančevo - vaše komšije

Na listi koju predvodi Igor Vuković iz Pančeva, kandidat je Zlatko Vodeničarov.

Izborna obećanja - od ovlašćenja do hale

Kampanja nije bila toliko intenzivna kao u nekim ranijim prilikama. Do zaključenja ovog broja našeg lista zabeležili smo samo nekoliko političkih aktivnosti u našem mestu. Najpre su aktivisti “Grupe“ obišli sva domaćinstva distribuirajući letak sa izbornim obećanjima gde, između ostalog, stoji da Starčevcima nude izgradnju kanalizacije. Članovi i članice Zeleno-levog fronta sa liste “Pančevo protiv nasilja“, kako su i sami objavili na svojim društvenim mrežama, posetili su Starčevo i izlepili ceo centar nalepnicama, lepeći ih gde god su stigli. Oni, kao i “Grupa“, akcenat stavljaju na “vraćanje ovlašćenja mesnim zajednicama“. Na kraju, Starčevcima se predstvavio aktuelni gradonačelnik Aleksandar Stevanović, prvi na listi “Aleksandar Vučić - Pančevo sutra“ koji je na sastanku sa sportskim radnicima iz našeg mesta najavio mogućnost izgradnje sportske hale u Starčevu. Izbori su u nedelju, 2. juna.

Biračka mesta

Starčevo ima 6128 upisanih birača. Oni mogu da glasaju na četiri biračka mesta: meštani Šumica, njih 1646, glasaju u  prostorijama preduzeća “Ras“ u Ulici Pančevački put 67. Stanovnici Gornjeg kraja (1645) mogu da glasaju u prostorijama Doma kulture u centru, Donjeg kraja (1832) u zgradi Mesne zajednice, a meštani Radničkog naselja (1005) glasaju u Osnovnoj školi. Glasa se za odborničke liste za Skupštinu grada Pančeva, na samo jednom listiću.

Koliko ima birača?

Evo podatka o broj birača u pančevačkim naseljima:

Starčevo................................6128

Kačarevo................................5831

Banatsko Novo Selo...........5820

Omoljica................................5190

Dolovo....................................5048

Jabuka.....................................4997

Vojlovica..............................4366

Banatski Bresovac..............2555

Glogonj...................................2491

Ivanovo.................................1043

Pančevo (naselje)...............69143

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top