Prošlog vikenda odigrano je pretposlednje kolo regularnog dela Superlige Srbije u odbojci.  Iako se Borac naredne sezone neće nadmetati u najvišem rangu takmičenja u našoj zemlji, u poslednjoj utakmici odigranoj na svom terenu, tim iz Starčeva je obradovao svoje navijače priredivši iznenađenje oborivši na pleća velikana iz Novog Sada: Borac - Vojvodina 3:2, po setovima 25:22, 14:25, 14:25, 25:22 i 15:10.

           Već na početku ovog meča videla se jaka energija u redovima domaćeg tima, ona koja krasi pobednike, ali i ona koja je toliko nedostajala tokom trajanja ovogodišnjeg šampionata.  Sjajni su bili Ivan Ćirović i Aleksandar Nikolić, koji su odigrali možda i najbolje partije u crvenom dresu, ali je ovacije publike ponovo izazvao ulazak u igru kadeta Borca - Dušana Vlahovića i Vojkana Lukovića, jer njihovi superligaški minuti potvrđuju da tim iz Starčeva ima odličnu budućnost.

            Usledila su dva seta u kojima je Vojvodina imala dominaciju, lako je preokrenula rezultat, a onda su Starčevci uzvratili. Najbolji je bio blok domaćeg tima, ali je i igra u polju bila na visokom nivou, a srevis je postao mnogo precizniji. Kada je trebalo da se brani - Borac se branio vrhunski, a kada je trebalo napadati - onda je to bilo ubojito! I onda - peti set! Odbojkaška lutrija u kojoj je sve moguće. A moguće je i da je Borac pobedio Vojvodinu. I pored toga što napuštaju odbojkašku elitu, igrači starčevačkog superligaša ispraćeni su aplauzima i sa nadom da će se vrlo brzo vratiti u društvo najboljih: Nemanja Stefanović, Ivan Ćirović, Nemanja Miletić, Aleksa Nikolić, Nenad Madić, Aleksa Nestorović, Strefan Fet, Vojkan Luković, Bojan Poznić, Gabriel Silva, Dušan Vlahović, Vladimir Knežević  i Saša Rajković.

A. Ž.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top