U izdanju “Mladinske knjige“ iz Beograda u oktobru izlazi iz štampe monografija “Koreni evropske civilizacije - Lepenski Vir, Starčvo, Vinča“, čija će promocija biti priređena u petak, 20. oktobra, od 19 sati u starčevačkom muzeju. Autori ovog kapitalnog dela su profesori sa katedre za arheologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Dušan Mihailović, dr Jasna Vuković i dr Boban Tripković koji će ujedno i govoriti o mnografiji na promociji u Starčevu.

 

            Praistorija je važan segment kulturne baštine svake zemlje, a s obzirom na to da su u Srbiji otkrivene čak tri važne kulture iz tog vremena, među kojima je i starčevačka, ova monografija daje ogroman doprinos očuvanju kulturnog nasleđa naše zemlje i njegove promocije kao dela svetske kulturne riznice.

            Luksuzno izdanje ove monografije dočarava čitaocu praistoriju kroz prelepe priče o Lepenskom viru, starčevačkoj i vinčanskoj kulturi uz mnoštvo fotografija iz muzeja, arhiva i lične dokumentacije, a najvažnije momente otkriće nam sami autori. Za ljubitelje istorije i arheologije ovo je dragulj koji se mora naći na policama lične biblioteke.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top