Iako je protekla školska godina bila iznenadno završena pre predviđenog roka ova je krenula na vreme, 1. septembra. Ovogodišnji raspust se tako malo produžio pa su đaci sa nestrpljenjem dočekali polazak u školu. Najviše su se radovali, naravno, đaci prvaci koji su krenuli u novo životno poglavlje.

           Nakon nekoliko godina smanjenja broja učenika u starčevačkoj  osnovnoj školi ove godine se broj povećao i bilo bi lepo da se taj trend nastavi i u narednim godinama. Prošlu godinu je napustilo dva odeljenja osmaka, ali je ove godine upisano jedno odeljenje prvaka više. Prvo odeljenje će voditi učiteljica Milena Stanojević Kurtiš i u njemu će biti 21 učenik. Ostala dva odeljenja će biti sa po jednim učenikom više i njih će voditi učiteljice Mirjana Jovanov i Milica Stojković.

            Na priredbi povodom dočeka prvaka direktor naše škole Saša Tasić  je istakao da su dve najveće životne vrednosti pred đacima prvacima znanje i prijateljstvo.

            - Za znanje će se pobrinuti učitelji i nastavnici dok ćete onu drugu vrednost stvarati sami u narednih osam godina, istakao je Tasić. Roditeljima je poručio da sa puno ljubavi i strpljenja prate školovanje svoje dece i da uspostave dobru saradnju sa zaposlenima u školi kako bi ceo tok školovanja protekao u tom smeru. Završetak obraćanja je bio u stihovima jednog pesnika: “Dobrodošli svi prvaci, postali ste sada đaci“.

            Dva odeljenja petaka će ove godine dobiti svoje nastavnike i razrednog starešinu, kao i drugi strani jezik. Prvo odeljenje će učiti ruski jezik, a razredni starešina će im biti Aleksandra Stoilkovski, dok će peto-dva učiti francuski a vodiće ih Nataša Milićev.

            Starčevački vrtić je i ove godine popunjen do maksimalnih sto mališana podeljenih u četiri grupe. Svaka od njih imaće po dve vaspitačice i to: Marijana Todorović i Danijela Minić Arađan, Milica Štopulj i Ivana Terzić, Svjetlana Mihajlović i Jelena Stojanović i Ivana Draganov i Ivana Filipović.

            U “predškolskom“ je upisano 60 dece koja su podeljena u tri grupe. Vaspitačica Daniela Jajić će voditi grupu od 20 mališana i oni će biti u jednoj smeni, dok će druge dve grupe biti u suprotnoj smeni i njih će voditi vaspitačice Đurena Veljković i Aleksandra Krstić. Prva će imati jedno dete manje, a druga jedno dete više.

P. Stanković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top