Fudbaleri Borca u prolećnom delu prvenstva pružaju odlične partije i zapažene rezultate

 Evo rezultata poslednja četiri kola prolećnog dela prvenstva:

Starčevo: 

Borac - ŽAK (Kikinda) 2:1;

Botoš:

Omladinac FAM - Borac 0:4;

Starčevo:

Borac - Jedinstvo (BK) 1:1;

Idvor:

Polet - Borac 3:4

            U 23. kolu Borac je na Opštinskom stadionu  dočekao ekipu ŽAK-a iz Kikinde. Od samog starta utakmice domaća ekipa ima terensku inicijativu i stvara prilike za pogodak. U 10. minutu u odličnoj prilici za pogodak našao se Gigović ali je bio neprecizan. U 18. minutu odličnu priliku za pogodak propušta Lukić. U 25. minutu u idealnoj prilici za pogodak našao se i mladi Mačkić, ali je golman gostiju bio uspešniji. Na prvi pogodak čekalo se do 37. minuta kada je Bajić uspeo da savlada  golmana Kikinđana i dovede svoj tim u vođstvo od 1:0. Do poluvremena rezultat se nije menjao. U drugom poluvremenu Borac nastavlja u istom ritmu, stvara prilike za pogodak ali iste i promašuje. U 70.  minutu Gigović postiže pogodak za vođstvo od 2:0, ali tri minuta kasnije ŽAK smanjuje rezultat na 2:1 i unosi rezultatsku neizvesnost. Ipak, do kraja utakmice Starčevci igraju sigurno, propuštaju još 2-3 solidne prilike za pogodak, no rezultat se nije menjao i domaća ekipa zasluženo osvaja nova tri boda.

            U 24. kolu Borac je gostovao u Botošu ekipi Omladinac FAM-a. Od samog starta utakmice Starčevci su bili znatno nadmoćniji. Na prvi pogodak se nije dugo čekalo jer je Lukić pogodio već u 8. minutu, kada je iskosa, sa desne strane, sa nekih 25 metara bio veoma precizan i lopta od stative završava u golu Omladinca. U 27. minutu Borac duplira prednost, a strelac je raspoloženi Gigović. U 31. minutu Lukić, iskosa sa desne strane, sa nekih 23-24 metara postiže evro-gol  - lopta je završila u samom  gornjem levom uglu domaćeg golmana, za vođstvo Borca od 3:0. Do poluvremena rezultat se nije menjao mada je bilo prilike za to. Na samom startu drugog poluvremena posle jednog odličnog napada gostujuće ekipe Lukić postiže svoj treći pogodak na utakmici i rezultat je 4:0 za tim iz Starčeva. Bilo je još prilika za pogodak do kraja utakmice ali promene rezultata nije bilo. 

            U 25. kolu Borac je na Opštinskom stadionu u Starčevu ugostio ekipu Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva, jednog od pretendenta za sam vrh tabele. Odigrana je jedna veoma zanimljiva i uzbudljiva utakmica. Jedinstvo se prijateljima sporta u našem mestu predstavilo kao veoma čvrsta ekipa sa vrlo kvalitetnim igračima. Najbolju priliku u prvom poluvremenu za domaću ekipu propustio je u 22. minutu mladi Jović kada se našao oči u oči sa protivničkim golmamom ali je loše zahvatio loptu i prilika je otišla u nepovrat. Propustila je i gostujuća ekipa dve-tri izuzetno povoljne prilike ali je golman  Borca Lapić u svim situacijama bio na visini zadatka i izlazio kao pobednik. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 0:0. U nastavku Jedinstvo prvo stiže do prednosti, u 51. minutu, i rezultat je 0:1. Od tog momenta Borac sve karte baca na napad, a plod takve igre se isplatio u 72. minutu kada Starčevci stižu do izjednačenja, a strelac je Ivanović. Mogla je domaća ekipa i do sva tri boda do kraja utakmice ali se rezultat ipak nije menjao.

            U 26. kolu Borac je gostovao u Idvoru ekipi Poleta. Utakmica je odigrana po snažnom vetru koji je remetio igru obe ekipe. Već u 3. minutu Borac stiže do prednosti, a strelac je Lukić.   U 27. minutu dolazi do izjednačenja iz opravdano dosuđenog penala posle igranja rukom u svom kaznenom prostoru Markova. U 40. minutu viđena je najbolja akcija na utakmici kada je Marković sa desne strane centrirao, a mladi Srđan Jović u punom trku glavom zakucao loptu u gornji levi ugao za novo vođstvo Borca. U 45. minutu posle kardinalne greške u odbrani gostiju, Polet stiže do izjednačenja od 2:2. U drugom poluvremenu Starčevci, iako su igrala protiv vetra, pružaju  bolju igru. U 68. minutu viđeno je pravo remek delo igrača  Borca Uroša Lukića iz slobodnog udarca, sa nekih 20 metara, koji je neodbranjivo  šutirao za novo vođstvo Borca. U 90. minutu Polet ponovo poravnava rezultat, ali, ipak, u nadoknadi vremena, u 94. minutu, gosti stižu do pobede od 4:3, a strelac je Gigović, posle odličnog centaršuta sa leve strane mladog Stevovića.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top