Serija pobeda na startu prolećnog dela prvenstva prekinuta u Ruskom Selu porazom od 3:1

Evo rezultata poslednja četiri kola prolećnog dela prvenstva :

Rusko Selo:

Crvena zvezda -  Borac 3:1;

Starčevo:

Borac - OFK Kikinda 2:0;

Vlajkovac:

Jedinstvo - Borac 1:2;

Starčevo:

Borac - Radnički (Kovin) 0:0

            U 19. kolu Borac je gostovao u Ruskom Selu ekipi Crvene zvezde. Odigrana je jedna dosta ravnopravna utakmica dva izjednačena protivnika u kojoj je domaća ekipa iskoristila svoje šanse i na kraju zasluženo pobedila. U prvom poluvremenu nije bilo velikih prilika za pogodak a po dve na obe strane nisu iskorišćene. Na prvi gol na utakmici čekalo se do 66. minuta kada je Zvezda posle kornera došla do prednosti od 1:0. U 74. minutu domaćin postiže još jedan pogodak, a potom i treći u 81. minutu nakon opravdano dosuđenog  jedanaesterca. Tri minuta kasnije, posle kornera za Borac i uigrane akcije, Graovac postiže veoma efektan pogodak za konačnih 3:1 za Zvezdu.

            U dvadesetom kolu Borac je na Opštinskom stadionu ugostio ekipu OFK Kikinde, inače lidera na tabeli Vojvođanske lige. Domaća ekipa pružila je izuzetnu partiju i u svim elementima fudbalske igre nadigrala lidera na tabeli. Na prvi pogodak na utakmici nije se dugo čekalo, a na veoma efektan način postigao ga je Uroš Lukić u 12. minutu. Posle vođstva Borac nije stao već je nastavio u istom ritmu do poluvremena stvorivši još 2-3 povoljne prilike za pogodak ali strelci u odlučujućim trenucima nisu bili dovoljno prisebni. U drugom poluvremenu ista slika na terenu - domaća ekipa znatno bolja i želi do drugog pogodka, a do njega stiže u 64. minutu kada se posle jedne odbijene lopte u šesnaestercu gostiju najbolje snašao Vanja Vuković i veoma preciznim i neodbranjivim udarcem doveo svoj tim u vođstvo od 2:0. Mogao je domaćin do kraja utakmice do još nekog pogodka, ali se rezultat ipak nije menjao - sasvim zaslužena pobeda ekipe iz Starčeva.

            U 21. kolu Borac je otputovao u Vršac gde je igrana utakmica protiv Jedinstva iz Vlajkovca jer je njihov teren bio poplavljen. Odigrana je jedna  otvorena utakmica na obe strane i sa mnogo prilika za pogodak. Na samom startu utakmice gostujuća ekipa je mogla do prednosti kada je Bajić već u prvom minutu odlično šutirao glavom a golman domaćih napravio paradu i loptu izbacio u korner. Propustila je gostujuća ekipa prilike za pogodak u 18. minutu preko Gigovića i u 27. preko Uroša Lukića. Na prvi pogodak se čekalo do 45. minuta kada je posle odlične akcije Borca Gigović doveo svoj tim do rezultatske prednosti. Domaći u istom minutu posle kornera stiže do izjednačenja što je rezultat poluvremena. U drugom delu igre gostujući tim je nešto agresivniji a rezultat takve igre je pogodak u 70. minutu, kada se odlično ubacio mladi Danilo Petković i glavom uspeo da savlada golmana Jedinstva, za vođstvo, a ispostavilo se i pobedu Borca od 1:2.

            U 22. kolu Borac je na svom terenu dočekao ekipu  Radničkog iz Kovina. Domaća ekipa od samom starta je krenula veoma ofanzivno, dok se Radnički opredelio za odbranu svog gola, vrebajući  prilike iz kontranapada. Najbolju priliku za Borac u prvom poluvremenu propušta u 30. minutu mladi Srđan Jović kada se našao oči u oči sa protivničkim golmanom ali je slabo reagovao. U 36.  minutu Starčevci stvaraju još jednu izuzetnu priliku u kojoj se našao Gigović ali sa svega nekoliko metara lobovao je protivničkog golmana ali je prebacio i gol i prilika je otišla u nepovrat. U drugom poluvremenu još veći pritisak Borca i šansa  za pogodak u 46. minutu u kojoj se našao Bajić ali je golman gostiju bio uspešniji. U 53. minutu Graovac šutira iz prve veoma snažno a lopta završava tik pored stative protivničkog gola. U 61. minutu još jedna idealna prilika za Borac kada je Gigović šutirao i  golman već bio savladan ali je jedan  igrač gostiju na gol-liniji nogom izbacio loptu iz praznog gola. U 74. minutu u odličnoj prilici se našao Lukić, pa u 85. i mladi Petković ali pogotka nije bilo. U 90. minutu opet Lukić šutira,  veoma efektno, pod prečku, ali golman gostiju pravi paradu i izbija loptu u korner, tako da je i poslednja prilika otišla u nepovrat. I pored velikog broja prilika za pogodak ova utakmica je završena bez golova 0:0.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top