Prolećni deo prvenstva u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - Istok nastavljen je 5. marta. Fudbaleri   Borca, u prva tri kola prolećnog dela prvenstva, zabeležili su sve tri pobede i tako popravili svoj plasman na tabeli. Sada zauzimaju šesto mesto.

 

            Evo rezultata prva tri kola prolećnog dela prvenstva:

Borac - Vojvodina (Perlez) 2:1;

Begej (Žitište) - Borac 2:3;

Borac - Proleter (BK) 3:1.

            U 16. kolu Borac je na svom terenu ugostio veoma dobru ekipu Vojvodine iz Perleza. Odigrana je  veoma zanimljiva utakmica, neizvesna do samog kraja. Na prvi pogodak na meču nije se dugo čekalo, a postigla ga je gostujuća ekipa već u 13. minutu, posle jednog kontranapada. Od tog momenta Borac više napada i stvara prilike preko Gigovića, u 20. minutu, Bajića u 29. i Lukića u 41. minutu, ali su bili neprecizni, tako da se rezultat do poluvremena nije menjao i gosti su otišli na odmor s prednošću od jednog gola. Od samog starta drugog poluvremena Starčevci su vršili sve veći pritisak ka golu gostiju, a plod takve igre je pogodak Bajića u 55.minutu za izjednačenje od 1:1. Do kraja utakmice, Borac je želeo da dođe do sva tri boda i konstantno napadao, a upornost se isplatila u 87. minutu, kada je Marković sa 18 metara bio precizan, a golman Vojvodine nemoćan, za vođstvo Borca i konačan rezultat 2:1.

            U sedamnaestom kolu  Borac je gostovao u Žitištu, ekipi Begeja. Odigrana je još jedna veoma neizvesna i veoma uzbudljiva utakmica. Prva je pripretila domaća ekipa, u 8.  i 13. minutu, ali su njihovi igrači bili neprecizni. U 20. minutu izuzetnu priliku za Borac propušta Gigović kada se našao sam na svega nekoliko metara iskosa, sa desne strane od protivničkog gola, ali je bio neprecizan i šutirao preko gola. Na prvi pogodak na utakmici čekalo se  do 39. minuta, a postigla ga je gostujuća ekipa preko Bajića, posle veoma lepe akcije. U drugom poluvremenu ekipa Begeja je krenula nešto odlučnije i propustila jednu veoma dobru priliku za pogodak,  u 51. minutu. Četiri minuta kasnije, posle još jedne veoma dobre akcije Borca, Bajić postiže još jedan pogodak za Starčevce i povisuje vođstvo na 2:0 za goste. U 64. minutu dosuđen je slobodan udarac za gostujuću ekipu, na nekih 22-23 metra od gola domaćih, malo iskosa sa desne strane, a Uroš Lukić veoma dobro šutira, međutim, pogađa prečku protivničkog gola. U 70. minutu sudija dosuđuje nepostojeći kazneni udarac za Begej koji domaćin pretvara u pogodak za 1:2. U 80.  minutu tim iz Žitišta stiže do izjednačenja, a od 84. minuta  ima i igrača više nakon isključnja Bajića! Snage se poravnavaju u samom finišu meča, kada je u 90. minutu isključen i jedan domaći igrač,  a u nadoknadi vremenaBorac uspeva da postigne pobedonosni  pogodak, a strelac je Vanja Vuković, za konačnih 2:3.

            U 18. kolu Borac je na Opštinskom stadionu  dočekao ekipu Proletera iz Banatskog Karlovca. Sve je dobro počelo po domaću ekipu jer je već u 4. minutu Mačkić postigao gol za vođstvo Borca. Nakon ovog ranog vođstva domaća ekipa nije stala i konstantno je napadala. Nakon nekoliko izuzetnih prilika za pogodak, u 45. minutu, Uroš Lukić je sa centra krenuo i napravio pravi slalom ka golu gostiju prešavši nekoliko igrača i na kraju obišao i protivničkog golmana i rutinski postigao pogodak za 2:0. U drugom poluvremenu ista slika na terenu. U 51. minutu mladi Mačkić postiže još jedan pogodak za Starčevce, za vođstvo od 3:0. Do kraja utakmice domaća ekipa propušta još nekoliko izuzetnih prilika za pogodak, dok je  ekipa Proletera uspela da u 78. minutu smanji rezultat na 3:1, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Petar Orešković

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top