Kada je lopta posle udarca Dušana Vlahovića dodirnula polje koje pripada Vojvodini usledilo je veliko slavlje… Bio je to poen koji je posle velike drame i fenomenalne odbojke u pet setova doneo konačan trijumf Borcu od 3:2 i bronzane medalje na grudima malih/velikih dečaka o kojima će odbojkaška scena tek brujati!

 

            Starčevački Borac je u nedelju, 12. marta, u Hali sportova na Strelištu, nadigrao novosadsku Vojvodinu na finalnom turniru Pokrajinskog šampionata i tako ostvario veliki uspeh. Uspeh koji vraća nadu da za igru preko mreže u našoj zemlji - nema zime.

            U fantastičnoj atmosferi u Hali sportova na Strelištu, dečaci koje predvode treneri Ratko Tanev i Vladimir Kovačević pokazali su ono što mnogima nedostaje - hrabrost, odlučnost, veliko srce i karakter pobednika. Iako su, opterećeni tremom, prvi meč glatko izgubili od SK Voleja, mali Starčevci su smogli snage da se u duelu za bronzano odličje isprse pred iskusnijim rivalom, a nisu se predavali ni kada je Vojvodina bila bliža trijumfu. Rezultat po setovima je glasio: 20:25, 25:20, 17:25, 25:21 i 15:12.

            Još jedan veliki trijumf starčevačke odbojke ostvarili su: Strahinja Tanev, Vojkan Luković, Marko Kovačević, Borislav Jevremović, Nemanja Jović, Jovan Bujak, Mihajlo Stevanović, Dušan Vlahović, Aleksandar Stojković, Stefan Tanev i Veljko Luković, ali i Aleksa Terzić, Danilo Marković i Strahinja Lukić koji su važni šrafovi ove talentovane generacije.

            U duelu za prvo mesto Stražilovo je sa 3:2 savladalo SK Volej. Bio je to zaista istinski sportski praznik, u organizaciji OK-a Borac i uz veliku podršku Odbojkaškog saveza Vojvodine na čelu sa predsednikom Petrom Bogunovićem. Mladim sportistima su nagrade delili legendarni asovi Andrija Gerić i Vasa Mijić. Za najboljeg smečera proglašen je Strahinja Tanev iz Borca.

            Sve četiri ekipe, učesnici ovog turnira, Stražilovo, SK Volej, Borac i Vojvodina plasirale su se i na Prvenstvo Srbije koje će biti održano u junu.

(ZdravoPančevo)

PRVI TIM

Superliga sve bliža

Prvenstvena trka za bodove u Prvoj ligi Srbije za odbojkaše ulazi u sam finiš. Do kraja su ostala samo još tri kola, a starčevački odbojkaši su za još jedan korak bliži povratku u elitu. Prošlog vikenda u Hali sportova na Strelištu gostovalo je uvek neugodno Smederevo. Iako su morali dobro da se potrude, Starčevci su i iz ovog susreta izašli kao pobednici s rezultatom 3:0 (25:19, 25:23 i 25:21).  Nakon ove pobede Borac i dalje čuva lidersku poziciju sa skorom od 16 pobeda i tri poraza. Na drugom mestu je Niš, sa dve utakmice manje i dve pobede manje od starčevačkog tima, a treći je Mladenovac, koji od osamnaest odigranih mečeva ima skor 13:5. U vreme zaključenja ovog broja našeg lista Starčevci se spremaju za novi megdan. Tim koji predvode Vojislav Pavlović i Dušan Jović putuje poslednjeg vikenda u martu mesecu u Mladenovac. To je derbi, koji bi u slučaju pobede starčevakog kluba, verovatno trasirao povratak u elitnu grupu srpske odbojke.

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top