fudbal1

Fudbaleri Borca prikazuju sve bolju igru u nastavku sezone ali izostaju očekivani rezultati

Nastavljeno je nadmetanje u Vojvođanskoj ligi - Istok. Evo rezultata prethodna četiri kola:

  1. kolo, Kovin:

Radnički - Borac 2:0 ;                                 

  1. kolo, Kikinda:

ŽAK - Borac 1:3;

  1. kolo, Starčevo:

Borac - Omladinac 1:1;

  1. kolo, Banatsko Karađorđevo

Jedinstvo - Borac 4:0.

            U 7. kolu Borac je gostovao Radničkom u Kovinu. Odigrana je jedna veoma zanimljiva utakmica dva ravnopravna protivnika. U prvom poluvremenu gostujuća ekipa je imala više od igre i kontrolisala utakmicu. U 22. minutu, posle veoma sumnjive ofsajd situacije Radnički  stiže do prednosti od 1:0. Nakon primljenog gola  ekipa iz Starčeva nastavlja sa napadima ali ne koristi svoje prilike. U drugom poluvremenu situacija na terenu se ne menja, a najbolju priliku za izjednačenje propušta Čikić u 55. minutu. Gostujuća ekipa je konstantno vršila pritisak ka golu Kovinčana  ali rezultata nije bilo. U 75.  minutu domaća ekipa koristi jedan kontranapad i dolazi do prednosti od 2:0, što je bio konačan rezultat ove utakmice.

            U 8. kolu Borac je ponovo gostovao u Kikindi ekipi ŽAK-a. Odigrana je izuzetno zanimljiva utakmica sa dosta prilika za pogodak na obe strane. Nije sve dobro počelo po Starčevce. Nakon kornera u 18. minutu igre  ŽAK je došao do prednosti od 1:0. U 27. minutu meča Borac propušta idealnu priliku za izjednačenje, a neprecizan je bio Petrović. Domaćin je mogao da uveća prednost u 35.  minutu ali je jedan igrač tima iz Kikinde šutirao glavom, sa svega 5-6 metara, tik pored leve stative gola starčevačkog tima. U 45. minutu, nakon kornera za Borac,  najviši u skoku bio je Ivanović koji je glavom sa 5-6 metara šutirao veoma precizno i lopta je završila u gornjem desnom uglu domaćeg golmana - za izjednačenje. U 58.  minutu susreta veoma lepa akcija Borca: Pavle Petrović je sjajno prošao po desnoj strani i poslao povratnu loptu u kazneni prostor domaćih a na pravom mestu se našao Čikić koji je veoma precizno šutirao za vođstvo gostiju od 2:1. U 75. minutu viđena je još jedna izuzetna akcija fudbalera Borca a Mitrović je preciznim udarcem povisio prednost na 3:1 za Borac. Domaća ekipa je do kraja utakmice pokušavala da smanji prednost ali u tome nije uspela, tako da se rezultat nije više menjao a po prikazanoj igri -  zaslužena pobeda Borca.

            U 9. kolu Borac je na Opštinskom stadionu  dočekao ekipu Omladinca iz Botoša. Od samog starta utakmice domaća ekipa je imala inicijativu i bila nadmoćnija, dok su se gosti opredelili za odbranu svog gola i kontranapade. Ređala je domaća ekipa prilike za pogodak preko Bajića u 10. minutu, Kemenja u 18, Mitrovića u 26.   i Petrovića u 38. minutu ali u svim situacijama  golman Omladinca je izlazio kao pobednik tako da se na odmor otišlo sa najnepopularnijim rezultatom. U drugom poluvremenu još veći pritisak Borca, a rezultat takve igre je veoma lep pogodađstvo od 1:0. Nastavio je Borac u istom ritmu i posle vođstva i mogao je da uveća svoju prednost ali u tome nije uspeo. U 85.  minutu gostujuća ekipa kažnjava sve promašaje domaćina i stiže do izjednačenja. Do kraja utakmice Borac je pokušavao da stigne do nove prednosti ali u tome nije uspeo.

            U 10. kolu ekipa  Borca je gostovala u Banatskom Karađorđevu ekipi Jedinstva, jednom od kandidata za sam vrh tabele. Na ovo gostovanje Borac  je otišao desetkovan, bez nekolicine standardnih igrača, tako da je prilku da zaigraju na ovoj utakmici dobilo nekoliko igrača omladinske selekcije. Domaćin je već u ranoj fazi utakmice došao do prednosti - u 2. minutu. Samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 8.  minutu, već je bilo 2:0 za Jedinstvo. U 20. minutu Starčevci su mogli da smanje prednost domaćina kada je Adamović veoma dobro izveo slobodan udarac sa 23-24 metara ali lopta pogađa stativu. U 26. minutu mladi Stevović se našao u dobroj prilici za pogodak, a u 28. minutu domaća ekipa postiže još jedan pogodak i vodi sa 3:0 što je bio rezultat poluvremena. U drugom delu igre Jedinstvo je želelo da dođe do još nekog pogodka a u tome su  uspeli u samom finišu utakmice, u 87. minutu, za konačnih 4:0.

Petar Orešković

screencapture srbijasport net league 5520 vojvodjanska liga istok standings 2022

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top