zene neolit

            Tokom leta članice Udruženja žena “Neolit“  bile su aktivne na raznim poljima, a najviše su putovale jer leto je sezona kada se organizuju razne tematske manifestacije, takmičarskog ili izložbenog karaktera.

Gostovanja su započele u julu učešćem na “Žetelačkim danima“ u susednoj Vojlovici gde su imale svoj štand  na prodajnoj izložbi. Krajem jula i u avgustu su usledila brojna dešavanja među kojima treba istaći da prodajni bazar na Trgu neolita i “Čajanka u muzeju“ u sklopu “Dana druženja“ ne bi mogli proći bez vrednih dama iz ovog udruženja. 

            Među izlagačima našle su se i na omoljičkim “Danima porodice“ i na preobraženskoj slavi u panevačkom “Gornjem gradu“. Krajem avgusta Starčevke su pošle put Banatskog Novog Sela gde se održavao izbor za najlepši banatski hleb kao propratni program “62. Festivala rumunske muzike i folklora iz Vojvodine - Republika Srbija“.

            Na dolovačkoj “Štrudlijadi“, koja je održana s početkom septembra, Starčevke su bile i nagrađene. Dodeljeno im je priznanje za najlepši štand na kome su izložile svoje ručne radove, a u kategoriji “štrudla sa voćem“ osvojile su drugo mesto.

            Za aktivnosti Udruženja žena “Neolit“   zainteresovani su i mediji, tako da su ove vredne i kreativne sugrađanke gostovale na TV Pančevu, a na “Hepi“ televiziji pokazale su, osim rukotvorina, i svoju umešnost pravljenja knedli sa šljivama.

M. Jovišić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top