boem

            Izložba fotografija međunarodnog karaktera pod nazvom “Selo“, koja je organizovana u saradnji Foto kino kluba “Smederevo“ iz istoimenog grada i Foto kino kluba “Ponjavica“ iz Banatskog Brestovca, priređena je u galeriji starčevačkog Doma kulture u četvrtak, 21. jula.

            Pred starčevačkom publikom  našla se zahvaljujući dobroj saradnji mesnog i brestovačkog Doma kulture koja uspešno traje već više godina.

            Na samom otvaranju izložbe govorili su Darko Ješić, direktor Doma kulture u Starčevu, Čedomir Kesić, član Umetničkog saveta galerije “Boem“ i Zdravko Simijonović, član tročlanog žirija za izbor najboljih fotografija.

            Brestovački i smederevski foto-kino klubovi već četiri godine organizuju međunarodni konkurs za najbolje fotografije, a na ovogodišnji je stiglo oko dve hiljade radova iz oko pedeset zemalja preko Svetske federacije za umetničku fotografuju i Američke federacije za fotografiju. Tročlani žiri, koji su činili Maja Stošić, Zdravko Simijonović i Danilo Cvetanović, odabrao je 600 fotografija u uži izbor. Simijonović ističe da su pristigli radovi visokog kvaliteta i da je bilo je veoma teško izabrati najbolje.

            Deo nagrađenih radova, koji su izloženi u galeriji “Boem“, dočaravaju specifičnosti svakodnevnog života ljudi na selu u Argentini, Vijetnamu, Saudijskoj Arabiji, Indiji, Hong Kongu, Bosni i Hercegovini, Rusiji, Mađarskoj, Kini i Srbiji. Izložba se može pogledati do 20. avgusta.

M. Jovišić

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top