U poslednja dva kola  Borac je zabeležio jednu pobedu i jedan poraz. Evo rezultata poslednja dva meča:

Plandište:

Sloga - Borac 0:5;

Starčevo:

Borac -  Mladost (Om.) 0:1.

            U 29. kolu Starčevci su gostovali ekipi Sloge u  Plandištu. Domaći tim će od naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja, a Borac ih je tom prilikom lepo ispratio sa skoro pola tuceta golova u mreži.

            Gostujuća ekipa je od samog starta utakmice nametnula svoj ritam igre i dala do znanja domaćima da želi samo pobedu u ovoj utakmici. Sve je dobro počelo po Borac jer je u ranoj fazi utakmice, već u 11.  minutu, ukipa iz Starčeva došla do prednosti, a strelac je bio Lazar Mitrović. Nadmoćna igra gostiju krunisana je golovima Graovca u 29. i Bajića u 36. minutu, a samo dva minuta kasnije Graovac se po drugi put upisuje u strelce i povisuje rezultat na 4:0, što je bio i rezultat poluvremena.

            U drugom poluvremenu ista slika na terenu, a trener gostujuće ekipe Miljan Blazović pružio je priliku i ostalim igračima da zaigraju na ovoj utakmici koja je bila rešena već posle prvog dela igrea. U drugom poluvremenu i pored izrazite terenske nadmoći tima iz Starčeva i nekoliko veoma povoljnih prilika za pogodak, viđen je  samo još jedan gol, a on je postignut u 65. minutu, za ispostavilo se konačnih 5:0, a strelac je bio Pavle Petrović.

            U poslednjem, 30. kolu, Borac je na svom terenu dočekao ekipu Mladosti iz Omoljice. Odigrana je jedna otvorena utakmice u kojoj je gostujuća ekipa bila pod pritiskom jer je morala da osvoji makar bod za siguran opstanak u ovom rangu takmičenja. U prvom poluvremenu u otvorenoj igri viđene su po dve povoljne prilike za pogodak na obe strane ali su one ostale neiskorišćene, tako da se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

            U drugom poluvremenu Mladost je bila nešto agilnija. Najbolju priliku za Borac propustio je Ilić u 56.  minutu kada je sa svega 5-6 metara šutirao pravo u protivničkog golmana. U 62. minutu posle jedne dobre akcije gostujuće ekipe igrač Mladosti, Savkov, postiže pogodak za vođstvo Omoljčana. Od tog momenta Borac pokušava da izbegne poraz i stvara nekoliko povoljnih prilika za pogodak ali do promene rezultata nije došlo. Mladost je slavila s rezultatom 1:0 i tako zadržala status vojvođanskog ligaša, iako je pre samo nekoliko kola ovaj tim bio duboko pri dnu tabele.

            Ovom utakmicom završena je sezona 2021/2022 u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi - Istok, a Borac je završio na visokom trećem mestu na tabeli. Sada sledi pauza, a nova sezona startuje polovinom avgusta.

Petar Orešković

Untitled 1

KONTAKT

Skupština mesne zajednice
Trg neolita 1, Starčevo, Srbija

Telefon: 013/631-144, 063/565-752

Faks: 013/631-144

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Video o Starčevu

Video: Starčevo 2002.

VREMENSKA PROGNOZA

Top